Magnette: “Gekibbel tussen Franstalige en Vlaamse liberalen wijst op situatie die erg gespannen aan het worden is”

PS-voorzitter Paul Magnette. Photo News

Binnenland politiek

LIVE. 35.000 mensen protesteren in Brussel tegen coronamaatregelen, politie zet waterkanon en traangas in

Anton Schelfaut

In Brussel betogen momenteel duizenden mensen tegen de coronamaatregelen. Rond 14 uur trekt de mensenmassa via de Kleine Ring richting Europese wijk. De organisatie verwacht 20.000 deelnemers.

De politie heeft het waterkanon en traangas ingezet omdat agenten werden bekogeld met flessen en vuurwerk. Daarbij zijn verschillende agenten gewond geraakt. Er zijn ook twee politiewagens beschadigd. De politie kwam tussen nadat betogers het officiële traject hadden verlaten in de Wetstraat.

35.000 deelnemers

Uit de officiële telling van de politie blijkt dat er 35.000 mensen deelnemen aan de manifestatie tegen de coronamaatregelen.

Samen voor vrijheid

De woordvoerster van de Brusselse politie, Ilse Van de keere, laat aan VTM Nieuws weten dat de betoging werd aangevraagd en goedgekeurd. “We verwachten ons aan enkele duizenden deelnemers. Onze mensen zullen de massa begeleiden vanaf het Noordstation tot aan de Kleine Wetstraat, zoals dat altijd het geval is bij een toegestane betoging.”

Onder de noemer ‘Samen voor vrijheid’ wil de organisatie “vrijheidsbeperkende maatregelen” aan de kaak stellen. “Anderhalf jaar blijken die geen structurele oplossing te zijn voor de gezondheidszorg. We willen een wind laten waaien van samenhorigheid en samen hoopvol naar de toekomst kijken, na de chaos waarin we ons nu bevinden.”

Trein richting Brussel tegengehouden omdat reizigers weigeren mondmasker te dragen

Een trein die van Oostende naar Brussel reed, is in het station van Oudenaarde 40 minuten tegengehouden. De politie moest tussenkomen omdat veel reizigers geen mondmasker droegen. “Betogers zonder burgerzin noch beleefdheid”, hekelt viroloog Marc Van Ranst op Twitter.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

24 gedachten over “LIVE. 35.000 mensen protesteren in Brussel tegen coronamaatregelen, politie zet waterkanon en traangas in”

  1. Ach, dat ranzig dikzakske komt weer eens van onder zijn steen gekropen. Spijtig dat hij niet meeloopt in deze betoging, hij zou wel eens op andere gedachten gebracht worden… . Allez vort, terug naar uw hol.

  2. ‘k Vind het best wel hypocriet. De mensen die klagen dat anderen geen mondmasker dragen zijn net degenen die de afstand niet bewaren en zo goed als in mekanders gezicht komen spuwen uit woede. Hygiëne en verantwoordelijkheid?
    Ik zat niet in die specifieke trein maar dat zijn mijn observaties.

  3. Hopelijk gaan de flikken zich met de betogers samenvoegen en vormen ze één front tegen deze dictatuur. Als ze echter meegaan met deze dictators hoop ik dat de massa hen gewoonweg platwalst, ze zijn sterk in de meerderheid dus dat mag geen probleem zijn.

  4. Behoudens de heel jammer genoeg aanwezige relschoppers die telkens de om het even welke goede reden voor een betoging in een slecht daglicht stellen, zagen we vandaag in het kader van Covid een eerste echte massale uiting van burgerzin. Burgers bekommert om de heftige inperking van onze democratie, de polarisering van onze maatschappij met als voortrekker een ‘socialistisch’ partij die zou handelen uit gemeenschapszin en het hoofd van een regering uit ‘liberalisme’. Versterk de zorg met de allang beloofde maatregelen. Het gaat hem hier allang niet meer om ‘bescherming van de bevolking en het nut van de vaccins. Maar wel om politieke en ideologische bubbels die hardnekkig doch geheel foutief denken er in 2024 een paar procentjes te kunnen mee winnen. Gesteund door de zogenaamde intelligentsia in een regimepers die alles voor waar moeten of willen aannemen en die elke kritische kanttekening belachelijk maken (zoals angsthaas De Ceulaer gisteren in zijn opiniestuk in DM nog eens deed).

  5. Nog even en Alexander De Croo, Macron, Marc Van Ranst, Mutti Merkel, Mark Rutte, Hugo De Jonge, Klaus Schwab, en vele anderen kunnen voorgoed naar “Elvis Presley”-eiland vluchten. Corona is alleen een welkom excuus om er volkomen kapitalistische Big Pharma en Reset maatregelen door te drukken. Erg genoeg worden deze figuren, die ofwel naar een volkstribunaal moeten, ofwel zelf weten te vluchten naar het voornoemde eiland, gesteund door de volslagen onnozele VRT en VTM, RTBF en RTL-TVI. Kom aan mensen!: Wakker Worden!

  6. Er waren er veel meer dan 35 000 en dat had niemand verwacht. Ondanks de verwoede pogingen om mensen te blokkeren op treinen door massaal te controleren daarop.
    Doordat de massa toch veel groter was dan iedereen gedacht had, heeft de politie straten langs het parkour afgezet zodat de helft het eindpunt niet heeft kunnen bereiken.
    En dan zijn de rellen begonnen.
    Uitlokking noem ik dat. Alles was vredig begonnen tot de politie toegang langs het parkour verbiedde!

  7. He John, bedankt dat je niet verder kan kijken dan je neus lang is en je daardoor deze 35000 mensen als schuldige aanduid voor een mogelijle Lockdown bij de feestdagen. Misschien moet je als gevaccineerde eens nadenken of je wel uitgebreide contacten wenst. Want zelfs de media geeft te kennen dat gevaccineerden niet alleen besmet kunnen worden maar ook de besmetting kunnen doorgeven. Het ware beter dat je bij de feestdagen jezelf opsluit in een kelder. Zonder uitgenodigden wel te verstaan. Je weet maar nooit he? Misschien wordt je besmet door je dierbare familie of vrienden die zich wel gevaccineerd hebben. En misschien sterf je wel ondanks je vaccinatie aan deze gevaarlijke ziekte. Wie ga je dan verantwoordelijk stellen?

  8. 35.000? Ik geloof er niets van. Hoe dan, en hoe veel ook; ze vergissen zich van vijand = ze hadden de chinese ambassade kort en klein moeten slaan !!!!!!
    Trouwens (misschien spijtig genoeg) door de schuld van de herrieschoppers is de perceptie wél wat voor een krapuul die anti-vaxxer zijn….

  9. Uit goed bron weet ik dat de betogers geplitst zijn geweest en het achterste deel omgeleid werd. Zij mochten de rest niet meer volgen. Dus parcours verlaten … ja, maar niet gewild.

  10. Dit moet niet worden gepercipieerd als een steunbetuiging aan, resp. afkeuring van deze of gene zijde, maar de 9.965.000 die niet betoogden zijn een bont allegaartje, waaronder een heel pak onverschilligen. Zo kan een partij die 20% van de uitgebrachte geldige stemmen behaalt afgewimpeld worden door erop te wijzen dat 80% van de kiezers er tegen gestemd hebben. Kromme redenering, als je het mij vraagt, maar een die vaak wordt aangewend.

Plaats een reactie

Delen