EU-commissaris: "500 miljard euro nodig voor kerncentrales"

De kerncentrale van Doel. Photo News

Uncategorized

Mahdi wil dat Polen migranten aan Wit-Russische grens binnenlaat

Anton Schelfaut

Volgens staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) moet Polen de migranten aan de Wit-Russische grens binnenlaten. “Ze moeten de mogelijkheid hebben om een asielaanvraag in te dienen, op Europees grondgebied”, verklaarde hij in De afspraak op vrijdag.

Concreet wil Mahdi dat de Europese Unie nagaat of de 2.000 à 3.000 migranten, die momenteel vastzitten op de grens tussen Polen en Wit-Rusland, asiel kunnen aanvragen. “Dat is effectief wat we moeten doen”, maakt de staatssecretaris zich sterk. “Dat past ook binnen het kader van het nieuw Europees asiel- en migratiepact waarin staat dat we de buitengrenzen versterken. Dat je zeer snel dossiers behandelt aan de buitengrens, zodat je meteen weet of iemand recht en nood heeft op bescherming. Vandaag zit je in een situatie waarin Wit-Rusland misbruik maakt van migranten en ze in grote groepen richting Europa stuurt.”

“Als er mensen in bossen zitten, met vrouwen en kinderen, die bijna sterven en de winter komt eraan, dan moet je doen wat je moet doen”, vervolgt Mahdi. “En dat is ervoor zorgen dat dossiers snel behandeld worden en dat er een asielaanvraag kan gedaan worden op Europees grondgebied.”

“Makke Mahdi”

Via Twitter stelt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken het pleidooi van Mahdi aan de kaak. “Gelukkig hebben de Polen meer moed en realiteitszin dan Makke Mahdi”, schrijft hij. “Dit is gewoon een politiek van open grenzen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

24 gedachten over “Mahdi wil dat Polen migranten aan Wit-Russische grens binnenlaat”

  1. toch geweldig een politieker die naar de mensen luistert !
    een opiniepeiling in de ‘Figaro’ vandaag , 180 000 antwoorden.
    87% wil dat in Polen de grenzen DICHT blijven.
    Mahdi kan het hier ook beter eens navragen.

  2. Geachte heer W.Zinzen, een vb dient te worden gesteld en dit is een gouden kans om wereldwijd een signaal te geven aan kandidaten en dictators:
    Allen die daar vast zitten op de trein/boot naar een eiland in de Middellandse Zee ( warmere winter) en ze daar en enkel daar verplichten asiel aan te vragen, uiteraard met kans op terugsturen.

  3. Logisch dat Mahdi het opneemt voor zijn Arabische en/of moslimbroeders. Ze komen naar Europa om het continent te veroveren via de asielprocedure. De nieuwe versie van de djihad. Dit alles onder de speciën van de neoliberale internationale.

  4. Lukashenko ververst de displaced persons om de drie dagen, dan mogen ze weer even terugkeren naar Wit-Rusland – dus dat valt wel mee. Wie zich schuldig voelt voor alle wantoestanden in de hele wereld, zoals al die ijdele, verwaande en kokette hotemetoten, is uiteindelijk voor niemand verantwoordelijk.

  5. Vreemd. die gasten hadden blijkbaar genoeg geld om een vliegtuigticket te komen van ik-weet-niet-waar, en bovendien op het vliegtuig te geraken zonder Covid Safe QR code.
    En nu komen onze media ons een ochchot ocharme verhaal vertellen. Hier klopt iets niet.
    Wie heeft die gasten hun vliegtuigticket betaald ?

  6. Ik heb de uitzending gezien, zowel Devadder als Zinzen zaten op de kap van Mahdi en dwongen hem bijna zoiets te zeggen. Hij zit in een moeilijk parket: zijn partij is onder de 11-11-11 gezakt en het overgrote deel van de mensen in Vlaanderen en de EU willen geen extra economische migranten meer, die nooit en nergens geen enkele meerwaarde bieden aan onze maatschappijen. Die mensen zouden beter werk maken in eigen land, maar het is natuurlijk makkelijker naar hier te komen en alles te krijgen zonder ook maar iets te moeten terugdoen. Mahdi is zwak, maar zit ook in een linkse regering, waar zowel Vlamingen als zijn partij in de minderheid zijn. Toch heeft hij kennis van zaken en probeerde uit te leggen dat een land wel degelijk als deze migranten als geopolitiek instrument gebruikt worden, ze kan buitenhouden. En als het om vluchtelingen gaat, wel dan zijn ze nu toch in een veilig land, kunnen ze asiel bij Lukashenko vragen?

  7. SMahdi zegt dat ze Polen binnen moeten gelaten worden anderzijds dat de grenzen van de EU moeten versterkt worden . Een echte tjeef. SMahdi vergeet dat het geen asielzoekers zijn: 1. ze willen naar Duitsland (zoeken eigenlijk geen bescherming) 2. ze zitten nu veilig in Wit-Rusland 3. ze zijn opgestegen uit een niet land in oorlog want kunnen makkelijk het vliegtuig pakken en hun papieren laten zien.

  8. Waarom zetten we de ambassades niet in om vluchtelingen een toelating al dan niet te verschaffen. Geen mensensmokkelaars, geen verdrinkingen, controle op wie binnenkomt, enkel toelatingen via dat kanaal , al de anderen gaan terug. Francken en nu Mahdi laten toch een open kans liggen om de boel te organiseren. Hoe moeilijk kan dat zijn.

  9. Zijn ouders hebben er voor “gekozen” hem in HUN eigen land te laten komen. Maar waarom hebt gij “gekozen” om toch naar hier te komen, kennelijk ferm tegen uw politiek-correcte goesting ?

  10. Die Linkse , meestal uit Gent of het Gentse afkomstige reporters proberen altijd mensen woorden in de mond te leggen, meer bepaald HUN eigen persoonlijke, Linkse opinie te laten vertolken door wie zij geacht worden te interviewen, quod non. Deze tactiek lijkt wel legio op de sossenrode propagandatoeter S.R.T. Is het u ook al opgevallen dat het bijna enkel en alleen figuren uit de UGENT zijn die als vermeende “experten” worden opgevoerd, net of Vlaanderen geen andere univs zou tellen ? Als er geen neutrale interviews of objectief-correcte nieuwsgaring wordt gegeven maar politiek-correcte “duiding” (sic) waarom zouden wij dan die Rode Burcht met ONS belastinggeld dienen te blijven laten betoelagen ? Maak subsidies afhankelijk van objectief-correct informatie en een ECHTE Zwarte Piet bij de door de S.R.T. georganiseerde Sinterklaas intocht in Antwerpen. Ons belastinggeld dient niet verkwist aan PoCo-gedoe !

  11. Ja maar Wit-Rusland – de naam zegt het zelf – wordt nog geregeerd door witte mannen van middelbare leeftijd. Daar wil je die wanhopige vrouwen en kinderen die bijna sterven in de bossen toch niet achterlaten, terwijl ze hier voor ons pensioen zouden kunnen werken ? ’t Stikt trouwens vast van de dokters en ingenieurs die onze economie kunnen laten bloeien en – natuurlijk – duurzamer kunnen maken !

Plaats een reactie

Delen