Darrell Brooks Jr. (Shutterstock)

Darrell Brooks Jr. (Shutterstock)

Uncategorized

Man die inreed op kerstparade blijkt zware crimineel die eerder opriep tot geweld tegen blanken

Carl Deconinck

Meer details komen naar boven over Darrell Brooks jr, de 39-jarige man die in Waukesha, Wisconsin, inreed op een kerstparade en zo zes mensen van het leven beroofde. Eerder bleek al zijn sympathie voor BLM, maar nu komt naar boven dat het een echt zware jongen is. Normaal gezien moest Brooks zelfs in de gevangenis zitten, maar progressieve beleidskeuzes rond het betalen van een borgtocht zorgden ervoor dat de man op vrije voeten was.

Brooks heeft op dit moment vijf aanklachten voor eerstegraads opzettelijke doodslag aan zijn broek. Een zesde aanklacht zal naar verwachting snel volgen. Volgens de politie verrichtte hij een “opzettelijke daad om zoveel mogelijk mensen te treffen en te doden”.

Tegelijkertijd wijzen steeds meer elementen er op dat de gebeurtenissen van afgelopen zondag gecatalogiseerd kunnen worden onder ‘racistische aanslag’. Zo zijn er de vele aangebrande uitlatingen door Brooks op sociale media. Brooks Riep in het verleden op om ‘blanke mensen in elkaar te slaan’. Ook deelde hij afbeeldingen met “Melaninated Worldwide Revolution”. De man was ook aanhanger van de zwaar racistische Black Hebrew Israelites. Alle slachtoffers van zondag waren blank. De man staat overigens als rapper bekend onder de naam MathBoi Fly. In zijn teksten valt hij onder meer de politie en Donald Trump aan. Heel veel van zijn teksten roepen op tot geweld en verheerlijken het ook.

Verder had de man een enorm crimineel verleden. Zijn strafblad zou 50 pagina’s lang zijn. De eerste criminele feiten pleegde hij al in 1999 en dit jaar kwam hij reeds twee keer vrij op borg. Zijn repertoire omvat drugsbezit, illegaal wapenbezit, wurging en verstikking, mishandeling en verzet bij arrestatie. Op twee november werd hij gearresteerd nadat hij gepoogd zou hebben zijn ex, die de moeder is van zijn kind, omver te rijden met zijn wagen. Ook blijkt dat Brooks een geregistreerde zedendelinquent is.

Debat over borg

Uit conservatieve hoek komt er dan ook heel wat kritiek op de lage borg die vereist was. Het progressieve rehabilitatiebeleid lijkt een maat voor niets te zijn en de kost voor de maatschappij loopt volgens hen nu erg hoog op. Carrièrecriminelen kunnen snel opnieuw slachtoffers maken, luidt het.

De linkerzijde voert al langer strijd tegen het systeem van borg in de VS, dat rijken volgens hen zou bevoordelen. Onder meer de beruchte miljardair George Soros is hier een vurig strijder en hij financiert campagnes van Democraten en socialisten die dit systeem op de korrel nemen via onder meer ‘criminal justice reform‘. Ook de openbaar aanklager die Brooks vrijliet, kreeg financiële middelen van Soros.

“Auto-ongeval”

Verder zijn de linkerzijde en de media opvallend stil over de zaak. Meer nog, vandaag schreef MSNBC zelfs een artikel over een wagen die opzettelijk inreed in het publiek in Charlottesville, vier jaar geleden, terwijl het geen aandacht heeft voor het racisme van de dader van afgelopen zondag. Andere traditionele media spreken dan weer over “een auto-ongeval”.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

9 gedachten over “Man die inreed op kerstparade blijkt zware crimineel die eerder opriep tot geweld tegen blanken”

  1. Tja, de waarheid komt vroeg of laat wel boven, we leven niet meer in 1900 hé. En hier bij ons zal heel dat leugen circus van deze nepregering over de zogenaamde covid ook nog wel blootgelegd worden, daar ben ik wel zeker van.

  2. En ik wacht nog steeds op een reactie van Biden of Harris. Dat Trumpbasher Soenens dit zou verzwijgen omdat het niet past in zijn narratief, was te verwachten. Maar als Biden een duidelijk standpunt heeft gegeven over Rittenhouse, die geen strafblad had en vrijgesproken is, moet hij nu maar eens duidelijk tonen dat hij er voor “alle Amerikanen” is, want nu lijkt zijn voorkeur wel heel duidelijk naar bepaalde gekleurde Amerikanen alleen te gaan.

  3. En geloven of niet. Er zijn idioten die momenteel een fundraising hebben georganiseerd om de 5 Mio $ borg te verzamelen om deze meervoudige moordenaar vrij te krijgen : “A GoFundMe was created for Darrell Brooks in an effort to raise $5 million, the bail amount Waukesha Court set for Brooks.”
    Gelukkig is deze fundraising gestopt onder republikeinse druk.
    Onze woke en BLM organisaties zijn nu helemaal dolgedraaid. I’m black and a murderer, but that’s OK ????
    Exporteren naar Noord Korea zou ik zo zeggen.

  4. In boekjes als Knack wordt Soros een filantroop genoemd en geen speculant
    (letterlijk ‘de filantroop Soros’), terwijl hij miljardair is geworden zonder veel mensen te werk te stellen of iets te produceren, enkel door te speculeren. Voor die journalisten is dat verleidelijk.

Plaats een reactie

Delen