Emad al-Swealmeen | Enzo Almeni (Facebook & Shutterstock)

Emad al-Swealmeen | Enzo Almeni (Facebook & Shutterstock)

Uncategorized

Man die zichzelf opblies in Liverpool geïdentificeerd

Pieter Van Berkel

De man die zich afgelopen weekend opblies in Liverpool is geïdentificeerd als Emad al-Swealmeen, een Syrische asielzoeker die zich bekeerde tot het christendom. Dat melden Britse media.

Volgens de Britse antiterreurpolitie zijn er sterke aanwijzingen dat al-Swealmeen de passagier was die omkwam in de ontplofte taxi. Hij zou van Syrische en Iraakse origine zijn. Hij zou zich tot het christendom hebben bekeerd nadat hij vanuit het Midden-Oosten naar het Verenigd Koninkrijk was gereisd.

Hij had zijn naam veranderd van Emad al-Swealmeen naar Enzo Almeni om westerser te klinken bij zijn asielaanvraag, die in 2014 geweigerd werd. Na zijn verhuis naar het Verenigd Koninkrijk woonde hij een tijdlang bij christelijke vrijwilligers in Liverpool.

De politie noemt de ontploffing een terreuraanslag, maar tast nog in het duister over een motief. De piste van islamisme wordt ondanks de bekering van al-Swealmeen nog altijd opengehouden. Men vermoedt dat hij de kathedraal waar hij in 2017 bekeerd werd wou aanvallen. Op het moment van de aanslag waren er 1.200 militairen, veteranen en families van gesneuvelden aanwezig.

Al-Swealmeen was niet gekend bij de veiligheidsdiensten, maar werd enkele jaren geleden wel eens gearresteerd wegens het dragen van een mes.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

10 gedachten over “Man die zichzelf opblies in Liverpool geïdentificeerd”

  1. Een Syriër die geen asiel krijgt is ook zeldzaam. Dan neem ik aan dat hij in Irak woonde? Dan durf ik te zeggen dat het hele bekeren tot het Christendom gewoon een farce om asiel te krijgen, wat een stuk groter wordt als je de islam hebt verlaten voor een andere religie.

    Al met al, er is niks van waarde verloren die dag.

  2. Bangelijk hoe diep deze terroristen geïnfiltreerd zijn in onze Westerse samenleving. Zich laten “bekeren” om ongemerkt een aanslag te plegen. Hoeveel bewijzen moeten er nog zijn dat moslims niet thuishoren in onze samenleving? Hoelang nog ?

  3. Zowaar, de eerste Christenen die zich opblaast. Geen “verwarde” man die “psychologische” hulp nodig had, maar een “christenen”. Moeten we nu zelfmoordaanslagen op moskeeën verwachten of is dit de zoveelste “cover up” poging van de politiek correcte orde?

  4. ” bekering” zoals in de britse pers een bischop zei….. ik heb nog geen enkele asielzoeker zich weten te bekeren NADAT ze al een verblijfsvergunning hadden.

    het zogezegde ”bekeren” wordt vaak gebruikt omdat men dan zogezegd niet terug gestuurd kan worden naar land van herkomst… Omdat christenen daar vervolgd worden.

Plaats een reactie

Delen