Van Ranst toont zijn danspassen. (Beeld: Facebook)

Van Ranst toont zijn danspassen. (Beeld: Facebook)

Binnenland politiek

Marc Van Ranst viert al dansend Marokkaanse nationale feestdag

Redactie Binnenland

In een opmerkelijk filmpje dat via social media verspreid wordt, is te zien hoe Marc Van Ranst op zaterdag 6 november deelnam aan een dansfeest ter ere van de Groene Mars. Dat is in Marokko een nationale feestdag.

Ter herdenking van de Groene Mars organiseerde vzw Nahda op 6 november een avondfeest in Hoboken. Onder andere een feestvierende Marc Van Ranst was daar aanwezig. De redactie belde de vzw op met de vraag of er gebruik gemaakt werd van het Covid Safe Ticket. Het antwoord was niet eenduidig. Wel verklaarde de vzw dat enkel mensen met een dubbele vaccinatie of een PCR binnen mochten, en dat alles “in orde” was. Ook bevestigde de vzw dat het daadwerkelijk om Van Ranst gaat in het filmpje.

Kamerlid Dries Van Langenhove trok met de beelden naar sociale media, waar hij zijn verontwaardiging uitspreekt. “Vrijdag zei Marc Van Ranst dat we onze ‘niet onontbeerlijke sociale contacten’ opnieuw moeten beperken. Zaterdagavond stond Van Ranst tussen de mensen te dansen op een feest in Hoboken ter herdenking van de Groene Mars, de Marokkaanse nationale feestdag“, aldus Van Langenhove op Facebook en Twitter.

De vzw organiseerde het feest ter ere van de Groene Mars. Dat was een actie die de Marokkaanse vorst Hassan II in november 1975 opzette om de Spaanse kolonisten te verdrijven. Na de actie slaagde Marokko erin om twee derde van de Westelijke Sahara te annexeren. De Groene Mars is tegenwoordig een nationale feestdag in Marokko.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Alle nieuws voor binnenland opgevolgd door de PAL NWS redactie.

50 gedachten over “Marc Van Ranst viert al dansend Marokkaanse nationale feestdag”

  1. De Marc kent blijkbaar zijn prioriteiten. Voor wie het nog niet duidelijk moest zijn deze nitwit/narcist houdt er een totaal andere agenda op na dan de “bestrijding” van een virus. Voor de rest maak ik aan dit sujet geen woorden meer vuil.

  2. Het geeft ook een aan hoe de KUL (VRanst is prof aan de KUL) aan het evolueren is . Het wordt nu echt vissen in de vijver van de nieuw belgen, de oud belgen sterven uit. Van evolutie gesproken.

  3. Zo zie je maar wat voor een linkse communistische volksverrader het is tegen het eigen volk.Er is hier duidelijk veel mis dat zo iemand hier het volk mag voor de gek houden

  4. Bankrekening eens checken, Erdogan zijn lakei eindelijk ontmaskerd!!! Wie deze valse profeet nog blijft geloven, is blind of ook een aanhanger van Moslimbroeders zoals die degoutante kwiet!!!!

  5. dat is zeker niet om te vermageren maar om front te vormen tegen de Vlaming die zijn loon betaalt. maak al maar plaats in de zoo: na de oorlog vingen we daar ook vrouwen op die tijdens de oorlog met duitse officieren hadden gedanst (en meer)

  6. Waarschijnlijk is hij jaloers op zijn gezworen vijand, nl. Willem Engel van Viruswaarheid en voorheen salsaleraar. Van Ranst gaat zich nu als reactie specialiseren in Marokkaans buikdansen.

  7. Dit is een oude foto je ziet dat hij niet zo dik is en niet grijs en op 6 nov is het feestdag vd groene mars. Mss eens eerst nakijken ipv maar het één en ander te schrijven.

  8. Voilà typisch Belgisch. Marokkaans feest in volle zaal tijdens corona. Blijkbaar geen probleem voor de politieke overheid en het gerecht. Vijf minderjarigen die thuis vreedzaam chillen en die worden op bevel van een Antwerpse jeugdrechter door de politie ’s nachts ten huize (Kapellen) opgepakt en in de gevangenis gegooid in Antwerpen. Het misdrijf van de vijf minderjarigen, een corona overtreding. Verzwarende omstandigheid: het waren geen vreemdelingen, geen allochtonen maar vijf blanke Vlamingen, en tegen mensen met Vlaamse identiteit gaat het neo-liberaal repressieapparaat van Justitie altijd in overdrive. Het cachot was zeker niet proportioneel met de feiten. Dus wellicht een ordinaire wraakmaatregel van een norse magistraat die slecht gehumeurd was door de werkoverlast…s’anderendaags. Diezelfde nacht, Jeugdrechter naar bed en de minderjarigen naar het cachot (sic). De decadentie van het liberalisme life.

  9. Narcist von Ranzig laat geen gelegenheid onbenut om zichzelf onsterfelijk belachelijk te maken. Ergens doet hij me aan Donald Trump denken, al heeft die natuurlijk wel veel meer allure.

  10. Het Covid circus heeft de bankrekening van van Rampst en zijn labo’s voldoende gespekt om een feestje te bouwen . dat dit samen met zjn favoriet kiesvee is , is mooi meegenomen . Hoeveel heeft hij er van kunnen overtuigen zich te vaccineren ? Of moet dat alleen voor autochtonen ( die overtuigd men niet , die verplicht men liefst volgend de
    “vrijheidslievende geldverbrander ” en de ” ik ben altijd op TV ,nooit in mijn labo viroloog “)

  11. Yep, hij behoort tot de fascistische aka democratische NWO dictatuur, Rules for thee but not for me. Voor mr. Van Ranst zijn wij gepeupel, een Basket of deplorables, en in stilte hoopt hij dat de Vlamingen dra uitgeroeid zullen zijn.

  12. Degoutant…degoutanter…Van Ranst!!!
    PS waarde Benny…vind je “Mijnheer” (zelfs ironisch bedoeld) niet totaaaaaaaaaaaaaaal fout tegenover dat stukske yxvcahwkbudgdfkewcjflerog (juist, ik heb mezelf gecensureerd…)???

  13. Inderdaad. Tiens weinig Marokkaanse dames te zien op de dansvloer.. . Zal de virocraat (varkens)worst wezen. Hij denkt er stemmen voor de PvdA te ronselen. Maar daarvoor zal hij toch eerst nog vele heropvoedingskampen onder Marokkanen moeten organiseren.

  14. Juist, hoe diep moet men dan wel gevallen zijn om de nationale feestdag van een buiten Europese vreemde mogendheid mee te vieren ? Ik zie de Linksoloog niet zo direct staan mede vieren op onze werkelijke eigen nationale feestdag ; 11 juli !

  15. Inderdaad, beste “Nachtbraker”, ’t is daarvoor dat ik het opzettelijk zo schrijf, temeer omdat alles wat met dat v…. te maken heeft zowat “m’n aars uitkomt”, heb je ‘em ? De regionen waar X-linkse figuren zich zo enthousiast begeven ZIJN ook “lagere regionen” (niet “fysisch” bedoeld, en dat is, voor een goed verstaander, weeral ’s een woordspeling). Beste groeten, Pjotr.

  16. Repliek zonder argumenten mevrouw Liesbeth. Ik ken een wet die overtreders van coronawetgeving (chillen niet feesten zoals u onterecht insinueert) beteugelde met pv + boete. Nu is het aan u om uw kritiek te staven met juridische elementen die de procedure van de controversiële jeugdrechter verrechtvaardigden. Zulke praktijken zal ik blijven aanklagen als machtsmisbruik. Het was dan ook terecht dat de rechtbank ter zitting de betichten vrijsprak. Terloops, de wet die jeugdzaken regelt heet niet toevallig:”Wet betreffende de jeugdbescherming”. In casu werden de burgerrechten van de vier minderjarigen flagrant geschonden door een magistraat die geacht wordt onpartijdig en proportioneel te handelen. De opsluiting in de Antwerpse politiecel van het justitiegebouw was buiten proportie. Bovendien kiest de wet op de jeugdbescherming van 1965 om zoveel mogelijk begeleiding te geven en zoveel mogelijk begeleiding te geven buiten de gerechtelijke sfeer. Dat wordt omschreven als buitengerechtelijke bescherming. Hier had de jeugdrechter de burgerlijk aansprakelijke ouders moeten verhoren. Vreedzaam met vier of vijf minderjarige personen die ten huize chillen kon toen als misdrijf beboet worden. De wet voorzag in het opstellen van een proces-verbaal. Minderjarige kinderen opsluiten in onderhavig dossier getuigde en getuigt in hoofde van de toenmalige verantwoordelijks magistraat van een kennelijke zware beroepsfout en minachting voor de grondwettelijke rechten van de burger.

Plaats een reactie

Delen