Exclusief voor abonnees

Mark Elchardus (Socioloog VUB): “Het sterke gemeenschapsgevoel dat je nodig hebt om de grote problemen van de toekomst aan te pakken, valt op Belgisch niveau niet meer te creëren”

Julien Borremans

Mark Elchardus (74) - hoogleraar sociologie aan de VUB - schreef een boek dat nog lang zal nazinderen. In “Reset” rekent hij grondig af met de tegenstanders van het gemeenschapsdenken. Volgens Wetstraatwatcher Rik Van Cauwelaert vormt Reset “het belangrijkste politieke boek in decennia”. Elchardus waarschuwt voor het opengrenzenbeleid, de ongebreidelde illegale migratie, de afwezigheid van ... Verder lezen


Log hieronder in om dit bericht volledig te lezen. Ben je al ingelogd, kijk dan op je account of je nog een actief abonnement hebt.

Nog geen lid van PAL of 't Pallieterke? Steun het vrije woord door je eenvoudig en snel te abonneren en krijg meteen toegang tot vele duizenden exclusieve artikelen!

Onze abonnementen

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Julien Borremans is niet alleen actief in het onderwijs, maar hij is daarnaast ook een zeer actief publicist op verschillende media. Onderwijs, Brussel, politiek en zoveel meer onderwerpen kunnen zijn interesse wekken.

Delen