Illustratie (Belga)

Uncategorized

Mechels restaurant omzeilt coronapas: “Enkel nog privé-evenementen”

Wannes Neukermans

Het was te verwachten: niet iedereen legt zich zomaar neer bij het invoeren van de coronapas in de horeca. Restaurant Julia in het centrum van Mechelen vond een manier om het Covid Safe Ticket te omzeilen: vanaf 3 november zal het restaurant enkel nog privé-evenementen organiseren. Klanten moeten vooraf wel een ticket voor hun ‘culinaire avond’ aanschaffen. “Eigenlijk verandert er niets en wettelijk zijn we in orde”, aldus de uitbaters. Dat schrijft HLN.

Sinds 1 november zijn klanten van horecazaken verplicht om het Covid Safe Ticket te tonen. Restaurant Julia op de Steenweg in Mechelen vond dit echter niet kunnen. “We hebben wakker gelegen, gedubd en getobd over hoe we ermee moesten omgaan”, vertellen de horeca-uitbaters op sociale media. “In ons hele hart en lijf voelen we dat dit voor ons onmogelijk is.” De zaakvoerders beslisten daarom om het concept van hun restaurant tijdelijk stop te zetten. Vanaf 3 november organiseren ze enkel nog privé-evenementen. “Iedere week zullen wij van dinsdag tot zaterdag elke avond een ‘culinaire avond’ organiseren”, gaan de uitbaters verder.

Om qua regels in orde te zijn moeten er tickets op voorhand verkocht worden. “Je kan kiezen wat je wil eten en wat je uitgeeft, maar via onze website koop je wel eerst een ticket voor de avond waarop je wenst te komen eten. Eigenlijk verandert er niets, behalve dat we een toegangsticket moeten vragen om wettelijk in orde te zijn. Zo’n ticket kost 1 euro en gaat integraal naar vzw ‘De Lage Drempel'”. Met dit trucje omzeilt restaurant Julia dus het Covid Safe Ticket.

Politie op de hoogte

Horeca Mechelen staat niet achter het idee. De nieuwe maatregelen zullen streng gecontroleerd worden en het niet naleven ervan kan de zaakvoerders een boete tot 2.500 euro opleveren. Ook klanten riskeren een boete, tot 500 euro. De controles gebeuren naast inspecteurs van de FOD Volksgezondheid, ook door de politie.

Ook liet de lokale politiezone Willebroek-Mechelen al weten kennis genomen te hebben van de zaak. Ze zullen contact opnemen met de zaakvoerders. “Vanaf dinsdag zullen we de zaak al meteen kordaat opvolgen”, zegt woordvoerder Dirk Van de Sande. “Net zoals we dat gedaan hebben in het kader van het naleven van de coronamaatregelen door de horeca, zullen we eerst een sensibiliserend gesprek hebben.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

27 gedachten over “Mechels restaurant omzeilt coronapas: “Enkel nog privé-evenementen””

  1. België, een land, drie gewesten, drie gemeenschappen, zes regeringen en twee dictators: de liberaal (OVLD) Alexander De Croo en de socialist Frank VandenBroucke (Vooruit/SP-A).
    “Woonzorgcentra zijn niet verplicht om het gebruik van het Covid Safe Ticket in te voeren”. De Vlaamse Regering creëert voor hen nu de mogelijkheid om ervoor te kiezen om zo’n verplichting in te voeren ”, zegt Carmen De Rudder (woordvoerder VL minister Beke). Waarom maakt de VL regering een onderscheid tussen Woonzorgcentra en de Horeca?

  2. Zo moesten ze allemaal aan één zeel trekken tegen deze dictatuur. Dan kan men resultaat afdwingen maar als al die volgzame poedels meegaan in dit circus zal het nog wel wat duren vooraleer we onze complete vrijheid terug hebben.

  3. Ik vermoed dat meneer van het volgzame soort is met een sterk gereduceerde portie gezond verstand in combinatie met een ruggegraat van gelatine .
    Gewoon boosterke halen , enkele mondmaskers boven mekaar dragen , handjes veelvuldig wassen , dagelijks een weesgegroetje maken en gewoon lekker thuisblijven !
    Dan komt alles wel in orde

  4. Prachtig initiatief van dit restaurant. De discriminatie met een Covid Slaven Ticket is nergens voor nodig en nutteloos. Trouwens als maar meer blijkt dat de vaccins voor geen meter werken. Ik vind het wel verbijsterend dat een hoop mensen de fascistische dictatoriale maatregel van de overheid toejuichen. Eens te meer blijkt hoever de regimepropaganda de massa beïnvloedt. De jaren dertig van vorige eeuw zijn terug. Een soort Covidnazisme is geboren.

  5. Man toch, doe is effe normaal zeg. Was jij in een vorig leven soms een Duitser met een snorretje. Leer is accepteren dat er ook andersdenkenden zijn. Wat gaat het volgende zijn, mensen met een handicap verbieden om in het openbaar te komen wegens ‘afwijkend’. Man, wat heb jij een zieke geest zeg.

  6. Nee hoor, lekker voortdoen. Ik heb zelf heel bewust gereserveerd in dat restaurant. En laat de boete maar komen: dan kan eindelijk een advocaat die absolute CST-onzin bekampen op kosten van de rechtsbijstandsverzekering 😉 PS: op mijn werk momenteel 3 positieve gevallen, allemaal gevaccineerd een gezamenlijk feestje gehad LOL!!

  7. En bovendien, pestregeltjes gemaakt door overheid om mensen tegen elkaar
    op te zetten moeten creatief geinterpreteerd worden.
    Iedereen kan zelf kiezen waar hij wil gaan eten.
    Ik stel voor dat jij een ander restaurant uitkiest dan breng je zeker
    niemand anders in gevaar;)

  8. Ah née hé, enkel de linkse mogen die verwijzen doen zeker. Liesje toch, stop toch met raaskallen, de zever druipt uit je mondje van opwinding, slecht voor uw tikkertje zelle🤯.

  9. IK wist niet dat de geallieerden met losse flodders schoten. Om van Stalin maar te zwijgen. Los hiervan, geldt de vrije meningsuiting, luidens mijn normen, voor alle opinies. Ook mbt de covid controverse.

Plaats een reactie

Delen