Jack Dorsey. Foto Shutterstock.

Jack Dorsey. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Medeoprichter en voormalig CEO Twitter stapt op

Ruben Notteboom

Twitter-topman Jack Dorsey stopt bij het socialemediabedrijf. Dat meldt hij op Twitter. In een brief legt hij uit waarom hij ermee stopt. Parag Agrawal zal zijn functie overnemen.

“Na bijna 16 jaar een rol te hebben gespeeld in dit bedrijf, heb ik besloten om ermee te stoppen,” schrijft hij in een mail. “Er wordt vaak gesproken over het belang van geleid te worden door onze oprichters. Ik geloof fundamenteel dat dit zeer restrictief is en een punt is van falen. Ik heb hard gewerkt om te verzekeren dat we kunnen breken met de oprichting en oprichters. Er zijn drie redenen waarom ik geloof dat nu de juiste tijd is.”

Medeoprichter en voormalig CEO Twitter stapt op om plaats te maken voor Parag

“De eerste reden is dat Parag onze CEO is geworden. Het bedrijf heeft lang nagedacht en alle opties overlopen, totdat Parag unaniem werd verkozen. Hij was ook al een tijdje mijn keuze omdat hij het bedrijf en zijn noden zeer goed begrijpt. Parag hielp bij elke kritische beslissing door te voeren die dit bedrijf opnieuw vooruit geholpen heeft. Hij is nieuwsgierig, aftastend, veeleisend, zelfbewust en nederig. Hij leidt met hart en ziel en is iemand waarvan ik dagelijks heb geleerd. Mijn vertrouwen in hem als CEO is zeer groot.”

“De tweede reden is dat Bret Taylor ermee akkoord ging om voorzitter van het bedrijfsbestuur te worden. Ik heb aan Bret gevraagd om bij het bestuur te komen toen ik CEO werd en hij heeft het fantastisch gedaan op elke mogelijke manier. Hij begrijpt ondernemerschap, om risico’s te nemen, bedrijven op grote schaal, technologie, producten en hij is een ingenieur. Hij is alles wat het bedrijf en het bestuur momenteel verdient. Bret in deze leidende rol hebben geeft me veel vertrouwen in de kracht van het bestuur in de toekomst. Jullie hebben geen idee hoe gelukkig dit me maakt!”

“Iedereen hier heeft potentie”

“De derde reden is jullie allemaal. We hebben veel ambitie en potentie in dit team. Overweeg dit: Parag is hier begonnen als ingenieur die zeer veel gaf om ons werk en nu is hij onze CEO. Ik had een gelijkaardig pad, maar hij heeft het beter gedaan! Dit alleen al maakt me trots. Ik weet dat Parag deze energie zal kunnen doorgeven omdat hij alles zelf meegemaakt heeft en weet wat verwacht wordt. Iedereen van jullie heeft de potentie om dit bedrijf te veranderen en te verbeteren. Ik geloof dit met mijn volledig hart.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

3 gedachten over “Medeoprichter en voormalig CEO Twitter stapt op”

  1. Jack Dorsey was dé reden waarom Twitter zo schaamteloos politiek links is en alle neutraliteit en goed fatsoen overboord gooit.
    Zijn vervanger, Parag Agrawal is vele malen erger.
    Stereotiep Indisch en volgens zijn tweets racistisch tegenover blanken (maar uiteraard kan dat niet want “racisme tegen witte mensen bestaat niet”).
    Bij zijn eerste dag in zijn nieuwe functie heeft hij alweer meer regels om mensen te kunnen verbannen ingevoerd.

Plaats een reactie

Delen