Adviseur islamofobie Britse overheid ontslagen vanwege steun voor boycot film 'The Lady of Heaven'

Imam Qari Asim. Schermafbeelding: YouTube.

Cultuuroorlog

Mia Doornaert hekelt woke-ideologie: “Ik ben een vrouw, geen lichaam met een vagina”

Anton Schelfaut

In een vraaggesprek met Vlaams Parlement TV stelt columniste Mia Doornaert de woke-ideologie aan de kaak. “Ik ben een vrouw, geen ‘body with a vagina'”, klinkt het.

Doornaert hekelt dat het woord ‘vrouw’ niet meer gebruikt mag worden. “Dat is nu al jaren bezig. Wat er in Amerika en Engeland gebeurt, sijpelt ook elders door. Aan Harvard, een van de beste universiteiten ter wereld, is een vrouwelijke professor geneeskunde door een aantal studenten aan de schandpaal genageld omdat ze over ‘pregnant women’ heeft gesproken”, illustreert ze. “Dat is de normaalste zaak van de wereld. Heeft u ooit al een zwangere man gezien, of een man die een kind gebaard heeft?”, vraagt ze zich hardop af. “Dat is transfoob, omdat een vrouw die zich eigenlijk man voelt, maar nog geen fysieke transformatie heeft ondergaan, een kind op de wereld kan zetten.”

Doornaert haalt The Lancet als voorbeeld aan. Volgens het Britse medische tijdschrift is er “te weinig aandacht gegaan naar ‘bodies with vaginas’, naar lichamen met vagina’s”. “Ik ben een vrouw, ik ben geen ‘body with a vagina'”, aldus Doornaert.

Tot slot verwijst Doornaert naar het Democratische Congreslid Alexandria Ocasio-Cortez (AOC), die het heeft over ‘people who menstruate’. “Sorry, maar ik wil geen ‘wezen dat menstrueert’ genoemd worden”, besluit Doornaert. “Toen daar kritiek op kwam, zei ze dat non-binaire mensen altijd al hebben bestaan. En wie daar niet mee kan leven: ‘word volwassen’. Dat betekent toch niet dat je vrouwen moet uitsluiten? Dat je de helft van de mensheid gewoon niet meer mag vermelden?”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

33 gedachten over “Mia Doornaert hekelt woke-ideologie: “Ik ben een vrouw, geen lichaam met een vagina””

  1. Volgens Marx moeten we eerst door door een dictatuur om zo een communistische mens te maken. Eens die gemaakt is, hoeft de dictatuur niet meer. Dit is exact dezelfde redenering. Eerst moeten we door een dictatoriale woke-fase, waarna de neocommunistische mens geboren wordt. Onzin. Werkt nooit.

  2. Geniale Dame (met hoofdletter) die consequent objectief-correct constateert en evenzo rapporteert, zonder politiek-correct ontaarde woke censuur te willen torsen op de Rechtse schouder.

  3. En Mevrouw Doornaert heeft dus groot gelijk.
    Gelukkig zijn er nog vrouwen en mannen die
    normaal zijn en dat woke gedoe aan de kaak stellen.
    Ik word dus niet wakker met woke in mijn maag.
    Gewoon negeren die troep en onze aloude tradities,
    woordenschat in ere houden.

  4. Een wezen dat menstrueert. Wat doe je dan met vrouwen na de menopauze ? Pure discriminatie volgens leeftijd.
    Wezens die menstrueren en lichamen met vagina’s, zo zijn er meerdere diersoorten. Dat is pas ontmenselijking.
    In hun poging Woke terminologie te introduceren gaan ze nog een paar stappen verder dan de nazi’s met hun “Untermenschen”.

  5. De woke ideologie, mijn beste Mia Doornaert, wordt hier heel doelbewust ingezaaid door een klein groepje Amerikaanse oligarchen. Onze reguliere media dienen daarbij als hun pionnen, als helpers bij het zaaien van die maatschappij vernietigende invloeden. Het zal je wellicht al wel opgevallen zijn dat die woke cultuur zaaiers (-sponsors) exact dezelfde zijn die AZG sponsoren om meer Afrikaanse moslims naar Vlaanderen te halen. …..
    Of dacht je dat die dingen zomaar uit het niets ontstaan, dat het “natuurlijke” fenomenen zijn zoals het weer of de jaargetijden ?
    Viktor Orban is blijkbaar de enige EU politicus die jaren geleden al zag vanuit welke hoek die dingen komen. Hij heeft Soros en zijn OSF verbannen uit Hongarije. (OSF heeft zijn EU HQ in etterbeek)

  6. Moedig ! Mevrouw Doornaert, schrijf eens hetzelfde in De Standaard, het dagblad waarin u om de 14 dagen een opiniestuk schrijft. Want De Standaard die al veel langer de Vlamingen verraadt, heeft thans ook de neiging de “woke” rage te appreciëren en ook te willen introduceren bij haar lezers.

  7. Dat is zo en ‘De Standaard’ is nog zo voorzichtig door af en toe een gematigd tot rechtse stem aan het woord te laten, kwestie van nog een krant aan lezers van die strekking te kunnen slijten. Valt ook die stem weg, dan heeft links zijn enclave voor zich alleen.

  8. “Vanaf nu tampons in mannentoiletten”, beslist Schotse regering.
    Zo wordt vanaf nu ook aanvaard dat mannen last kunnen hebben van menstruatiepijnen of dat transgenders de aanspreektitels “Mr” of “Mrs” niet meer moeten gebruiken in de computersystemen van de staat.

  9. Zou ze ook lekkere tomatensoep met ballekens kunnen maken en “konijn met pruimen” ? Indien zo, vraag ik haar dit bericht te beschouwen als formele huwelijksaanzoek. We kunnen samen een passend aansluitende ring gaan kopen zodat ik niet met een hola hoep in de hand op mijn rechter knie voor haar zal gaan zitten.

  10. Wie een superzwemmer is dan kan het kanaal overzwemmen. Wie zich een superzwemmer voelt zal verdrinken. Hoe men zich voelt is belangrijk. Maar de werkelijkheid staat daar boven en is belangrijker. Het gevoel moet rekening houden met de werkelijkheid, niet andersom. Trouwens, alle snijwerk en hormonengebruik ten spijt, de mensheid is niet in staat een lichaam te veranderen van man naar vrouw en vice versa. Wie denkt van wel dwaalt.

  11. En beste “Lambik”, durf je het ook aan je snedig (sic) kommentaar ook ,onder je eigen naam te posten?
    PS. Dat van dat alu hoedje is nu wel achterhaald hoor, verzin eens wat nieuw.

  12. Ik denk dat er een verschil is tussen medische realiteit en medische wetenschap met zin voor realiteit. De medische realiteit volgens Liesbeth doet vermoeden dat men van een man een vrouw kan maken en omgekeerd. Of het ook verstandig is dergelijke zaken ten uitvoer te brengen… Wat als iemand zich binnenkort identificeert met een wezen met vier armen, of twee hoofden, penis en vagina,… Sommige medici zullen zoiets misschien wel kunnen ‘maken’ maar ik denk dat iemand (een intellegente overheid – dus ontdaan van de woke-onzin) hier in dergelijke gevallen even op de rem moet gaan staan.

  13. Je bent man of vrouw tot in elke cel van je lichaam, en dat heeft met de chromosomen in elke cel te maken. “Van geslacht veranderen”, mits snijwerk en het eindeloos innemen van hormonen, is dus onzin. Alleen het uiterlijk wordt wat beïnvloed. Transgenders hebben gewoon een geestelijke afwijking, waar dokters mits veel geld een schijnoplossing voor vinden. Bij transgenders komen logischerwijze en helaas zeer veel zelfmoorden voor.

  14. De huidige medische realiteit zegt ook dat het genetisch geslachtelijk profiel (XX of XY) niet kan veranderd worden. Een vrouw blijft dus genetisch een vrouw en een man blijft genetisch een man ondanks alle mogelijke snijwerk en/of hormonentherapie.

Plaats een reactie

Delen