Abou Jahjah weet nog niet of Hamas-aanval misdaad tegen menselijkheid was

Dyab Abou Jahjah. Photonews

Uncategorized

Minister Van Peteghem voert strijd tegen fraude op

Anton Schelfaut

Vanaf 1 juli 2022 moeten alle Belgische handelszaken elektronisch betalen toelaten. Dat bericht De Tijd. De verplichting maakt deel uit van het actieplan tegen fraude van minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V).

Betalen met cash wordt niet verboden, maar als de klant dat wenst, moet hij altijd digitaal kunnen betalen. Concreet moet de handelaar minstens één digitale betaalvorm aanbieden, al hoeft dat niet via een bankkaart te verlopen. Ook betalingsapps zoals Payconiq zijn toegelaten.

Het verminderd gebruik van cash geld zal bepaalde sectoren minder fraudegevoelig maken. Van Peteghem hoopt met de maatregel een gelijkaardig effect te creëren als bij de invoering van de witte kassa in de horeca zes jaar geleden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

1 gedachte over “Minister Van Peteghem voert strijd tegen fraude op”

  1. VPeteghem voert de strijd tegen fiscale fraude op via de ene na de andere maatregel. Daar kan ik inkomen en juich dat toe. Evenwel is deze minister ook verantwoordelijk voor de strijd tegen de sociale fraude. Daar heb ik nog niets van gehoord, daar is alles ok en geen fraude. Lekker tjeef. Meer belastingen zijn nodig om IS madammen te gaan halen en te begeleiden. Toch een lichtpuntje: ik hoop dat de Arco-uitspraak van de deep state rechter CDV nog eens 1 procent aan kiezers kost.

Plaats een reactie

Delen