Vraag van de Week: Vreest u dat de democratie in gevaar komt door extreme religie?

Protest tegen neutraliteit in het onderwijs. Belga

Uncategorized

Minister Vandenbroucke pleit voor mondmaskerplicht vanaf 9 jaar

Anton Schelfaut

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) pleitte vrijdagavond in VTM Nieuws voor een mondmaskerplicht vanaf 9 jaar. Daarnaast moet er volgens de minister stevig gecontroleerd worden op de huidige maatregelen.

Vandenbroucke meent dat we net als Nederland voor een zeer moeilijke situatie staan, maar dat het niet nodig is om dezelfde maatregelen te nemen als onze noorderburen.

“Ik denk dat we misschien wel voor het moeilijkste moment staan in deze crisis sinds deze regering gevormd is”, aldus Vandenbroucke. “We hebben al enorm veel inspanningen gevraagd van de mensen. Ze hebben zich op grote schaal laten vaccineren, maar we raken het virus niet meester. We gaan dus iets moeten doen. Het model in Nederland is tijdelijk heel fors. Maar wat mij vooral bezig houdt, is hoe we dit allemaal samen láng kunnen volhouden.”

Mondmaskers

In die optiek toonde Vandenbroucke zich voorstander van een “ingrijpende maatregel op het vlak van mondmaskers”. “Ik vind dat we overal binnen, waar je geen afstand kan houden, het mondmasker moeten gebruiken en ik ga voorstellen dat dit gebeurt voor kinderen vanaf 9 jaar.”

Ook op activiteiten waar de coronapas moet worden voorgelegd, wil Vandenbroucke inzetten op de mondmaskers. “Het is echt een en-en-verhaal: coronapas én mondmasker. Dat vind ik heel essentieel.”

Voorts is de minister niet te vinden voor een beperking van de sociale contacten in de privésfeer, zoals in Nederland het geval is. “We gaan dit weekend alle puzzelstukken bij elkaar leggen”, besluit hij. “We hebben maandag een belangrijke vergadering van het federale kernkabinet. Daar gaan we knopen moeten doorhakken. Maar ik twijfel eraan of we terug moeten naar hele strakke regeltjes voor private contacten. Mensen moeten wel weten dat ze zeer voorzichtig moeten zijn, zeker oudere mensen. Maar ik zou willen dat we nu vooral zeer duidelijke regels hebben rond mondmaskers, ook op evenementen waar de coronapas gevraagd wordt.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

7 gedachten over “Minister Vandenbroucke pleit voor mondmaskerplicht vanaf 9 jaar”

  1. Het is weer zover. In plaats van de intensieve zorg te versterken om zo de reeds lang aangekondigde vierde golf te bestrijden komt men steeds met het zelfde recept : verbieden, opleggen, straffen, beboeten , controleren. We zijn nu bijna 2 jaar verder in de pandemie en we staan even ver . Steeds wordt hetzelfde kransje experten bovengehaald. Zijn er hier nu echt geen andere, met een andere benaderingswijze van het probleem ? Kinderen van 9 jaar mondmaskerplicht opleggen is gewoon misdadig, waar haalt men dat. Uit een wiskundig model, statistiek ? Met statistiek kan men ook nu ‘bewijzen’ dat met de verstrenging van de mondmaskerplicht de besmettingen gestegen zijn.

  2. Die man heeft ze niet allemaal op een rijtje.
    Laat die kinderen besmet worden en besmetten.
    Gisteren in het VRT-journaal: vaccinatiegraad België 74%, NL 64%.
    HLN vandaag: B 74% NL 84%.
    Ze goochelen met cijfers.

  3. Opnieuw een uit de lucht gegrepen arbitraire beslissing, die waarschijnlijk niet zal helpen. Misschien houdt de “schoolmeester” best de eer aan zichzelf? Dit wanhopig gekronkel brengt ons nergens naartoe.

  4. De laatste grafieken van Sciensano tonen voor laatste maanden nauwelijks overlijdens door Covid bovenop de normale sterfte. Dus waar al deze heisa en paniek vandaan komt weet ik niet. Kameraad VDB is blijkbaar in de leer geweest bij de communisten en pleit voor de volledige controle van de maatschappij door de staat met alle onzinnige maatregelen die daarbij horen.

Plaats een reactie

Delen