Nederlands parlement. Foto Shutterstock.

Nederlands parlement. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Mogelijk nieuwe “milde lockdown” in Nederland

Ruben Notteboom

De Nederlandse regering heeft vrijdag aangekondigd dat er een nieuwe, “korte, milde lockdown” van drie weken om de hoek loert. Horeca en winkels zullen opnieuw de deuren moeten sluiten om 19.00. Daarnaast mag men nog maximaal vier mensen thuis ontvangen. De regering roept ook weer op om te telewerken.

Vrijdag zou het officiële besluit vallen. Indien de Nederlandse regering beslist de lockdown opnieuw in te voeren, zullen de maatregelen ingaan op zaterdag om 19.00. De regering maakt zich zorgen over het stijgend aantal positieve tests. De lockdown is een netelige kwestie en het kabinet is zeer verdeeld over de kwestie.

Nederland vaart mogelijk naar een nieuwe lockdown

De details over het officieel besluit moeten nog vastgelegd worden, maar over de grote lijnen werd wel al op donderdagavond een akkoord gesloten. De regering is echter nog niet zeker hoe ze de cijfers het best naar omlaag kunnen krijgen.

Indien de drie weken lockdown ingaat, zal er wel een strenger systeem worden klaargestoomd voor na de lockdown. Zo denkt men eraan enkel nog mensen toe te laten in horeca en op evenementen die gevaccineerd zijn of recent  genezen van een coronabesmetting. Mensen die noch gevaccineerd zijn, noch corona hebben gehad, zouden niet langer welkom zijn. Dat wil dus ook zeggen dat ongevaccineerden die negatief getest hebben, toch niet meer naar evenementen of de horeca kunnen gaan. Voor verschillende partijen is dat een brug te ver. Ze begrijpen niet waarom mensen met een negatieve test toch niet meer welkom zouden zijn.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

6 gedachten over “Mogelijk nieuwe “milde lockdown” in Nederland”

  1. Meer hebben de ruggengraatloze Vlaamse poliZiekers niet nodig om alweer een stapje mee te gaan in de Federale tirranie… Gooi Open Bld buiten, en pas VB binnen.
    CdnV zal wel rustig blijven zitten, postjes weet je wel. 😉

  2. Wat een goed en moedig besluit van het ontslagnemend kabinet alweer! We weten heel zeker dat lockdowns echt helpen, dus doen we het nog een keer over.

    Maar pas op alle belgieërs: vanaf 19.00 uur komen die Nederlandse beestjes de grens overgewaaid en zullen ons allemaal besmetten met het dodelijk virus, dus maskers op dan!

Plaats een reactie

Delen