Musk haalt uit naar Bernie: "Vergeet steeds dat je nog leeft"

Tesla-baas Elon Musk. Photo News

Uncategorized

Musk haalt uit naar Bernie: “Vergeet steeds dat je nog leeft”

Pieter Van Berkel

Rijkste man ter wereld Elon Musk heeft op Twitter uitgehaald naar de linkse Amerikaanse senator en voormalig presidentskandidaat Bernie Sanders. “Ik vergeet steeds dat je nog leeft”, aldus Musk.

De linkse senator herhaalde zijn pleidooi voor een rijkentaks. “We moeten eisen dat de extreem rijken hun eerlijke deel betalen. Punt uit”, tweette de 80-jarige Sanders.

De Tesla-topman reageerde vrijwel meteen. “Ik vergeet steeds dat je nog leeft”, tweette Musk op zijn beurt. “Wil je dat ik meer aandelen verkoop, Bernie? Zeg het maar…” Musk verkocht onlangs al meer dan 6,9 miljard dollar aan Tesla-aandelen na een bevraging van zijn Twitter-volgers.

Enkele uren later voegde Musk daaraan toe: “Bernie is a taker, not a maker (Bernie is een nemer, geen maker).”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

3 gedachten over “Musk haalt uit naar Bernie: “Vergeet steeds dat je nog leeft””

  1. In de US betalen de rijksten de meesten belastingen. Er is daar ook een progressief belastingsysteem zoals bij ons. Populistische praat van communist Sanders.
    Het verschil met België is dat in de US de hoogste schaal 18% is, bij ons 50% + 13,5% rsz…

Plaats een reactie

Delen