Nederlandse politie. Foto Shutterstock.

Nederlandse politie. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Nederlandse vrouw al 40 jaar vermist, nu zoekactie in Limburg, België

Ruben Notteboom

Een Nederlandse vrouw die al 40 jaar vermist is, wordt nu gezocht in België. De vrouw verdween in 1982, maar de Nederlandse politie denkt nu dat ze, levend of dood, teruggevonden zou kunnen worden in Belgisch-Limburg. Op verzoek van de Nederlandse politie start politiezone CARMA een zoekactie.

De Politiezone CARMA is een Belgische politiezone bestaande uit de gemeenten As, Bocholt, Bree, Genk, Houthalen-Helchteren, Kinrooi, Oudsbergen en Zutendaal. Op vraag van Nederland beginnen de agenten nu een zoekactie. De vrouw, Riet Smit-De Vries, verdween spoorloos in 1982. Ze was toen 43.

Dochter van vermiste vrouw haalt zaak vanonder het stof

Uit onderzoek blijkt dat ze een affaire had met een Belgische restaurantuitbater. Ze zou aan haar familie verteld hebben dat ze daar zou gaan logeren, maar ze is nooit teruggekeerd. De man heeft haar naar verluidt ook bedreigd toen ze de relatie wilde beëindigen. De politie vreest dus dat hij haar iets heeft aangedaan, maar er werd nooit bewijs voor gevonden.

Op het moment van de verdwijning woonde de man in Genk, maar kort erna verhuisde hij naar Hasselt. Het onderzoek liep vast en raakte in de vergeethoek, maar de dochter van de vermiste vrouw haalt de documenten vanonder het stof. Ze wil, samen met haar broers, eindelijk weten wat er gebeurd is.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

1 gedachte over “Nederlandse vrouw al 40 jaar vermist, nu zoekactie in Limburg, België”

Plaats een reactie

Delen