Ter illustratie (Shutterstock)

Ter illustratie (Shutterstock)

Uncategorized

Niet-gevaccineerden stilaan volledig uitgesloten in Duitsland

Damien Segers

In Duitsland sluiten de muren zich stilaan rond de niet-gevaccineerden. Zo wordt de zogenaamde ‘getest, gevaccineerd, genezen’ regel verder beperkt. Niet-gevaccineerden krijgen enkel een coronacertificaat indien ze een PCR-test afnemen, welke maar 48 uur geldig is. Verder zijn zij niet meer welkom in discotheken. Dat meldt Die Welt

In Duitsland geldt sinds enkele maanden de 3G-regel. Die stelt dat men enkel kan deelnemen aan het publieke leven indien men getest, gevaccineerd, of genezen is. Voor niet-gevaccineerden die covid-19 nog niet doorgemaakt hebben, wordt voldoen aan de testvoorwaarde steeds moeilijker. In Duitse deelstaat Beieren is sinds vandaag beslist dat een sneltest niet langer een geldig coronacertificaat geeft. Niet-gevaccineerden moeten nu een negatieve PCR kunnen voorleggen om deel te nemen aan het publieke leven. Voor nachtclubs en discotheken geldt zelfs dat enkel gevaccineerden en personen die genezen zijn nog binnen mogen.

Ondertussen stijgen in Duitsland de besmettingscijfers naar de hoogste niveaus sinds de start van de pandemie. Verschillende politici roepen op tot het opnieuw aanbieden van gratis tests. Deze zouden echter enkel beschikbaar zijn voor gevaccineerden. Verder zouden rusthuizen enkel nog gevaccineerden of genezen personen toelaten. Ook kerstmarkten zouden die maatregelen invoeren.

Jaarbeursindustrie wil niet-gevaccineerden wél ontvangen

De branche die beurzen organiseert, zoals handelsbeurzen of boekenbeurzen, is niet akkoord. Zij willen ook negatief geteste mensen toelaten op hun evenementen, niet enkel gevaccineerden of genezen personen. De zogenaamde “2G-regel” zou veel bezoekers uit het buitenland uitsluiten. Volgens Jörg Holtmeier, Directeur van de Vereniging van de Duitse Jaarbeursindustrie (Auma), hangt het succes van veel jaarlijkse evenementen en beurzen grotendeels af van buitenlandse bezoekers. Veel van hen hebben zich immers laten vaccineren met Sinovac of Sinopharm, welke vooralsnog niet erkend worden voor het Europees coronacertificaat.

Holtmeier stelde verder dat de branche maatregelen als deze allesbehalve nodig heeft. “Jaarbeurzen zijn het ontmoetingspunt bij uitstek om het herstel van de economie te bespoedigen“, eindigde hij zijn betoog.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Damien Segers is masterstudent geneeskunde met een breed interessegebied. Zo focust hij zich naast gezondheid en wetenschap onder andere op politieke ontwikkelingen in Duitsland. 

12 gedachten over “Niet-gevaccineerden stilaan volledig uitgesloten in Duitsland”

  1. 🤣🤣🤣Ik blijf wel lekker thuis, lekkere gerechten maken, een goei fles wijn aan netto-prijs(geen woekerwinst à x4-x5) en als afsluiter een goeie borrel. Ik heb geen horeca of evenementen nodig. De horeca zou hiertegen in opstand moeten komen, pas dan kunnen we terug naar het normale. Zolang ze dit niet doen mogen ze mijn part allemaal ten onder gaan. Solidariteit bestaat niet meer, ach, mij niet gelaten😁.

  2. nu wordt ons dus voorgehouden (wat nooit eerder voor kwam) dat je een ziekte die je NIET hebt kunt overdragen aan mensen die tegen deze ziekte gevaccineerd zijn ! ge moet het maar doen !

  3. Geef het nog enkele maanden en dan krijgen wij, de niet-gevaccineerden, een gele ster en worden afgevoerd in veewagens naar het concentratiekamp. De nazi´s zijn terug maar nu noemen ze zich democraten.

  4. Niet enkel de anti-vaxxers worden uitgesloten. Ook wie een Russisch, Chinees of Indisch vaccin gekregen heeft. Ook wie om medische redenen geen vaccin kan/mag krijgen.

  5. De kleuterschool: pesten en uitsluiten.
    Alleen, in de kleuterschool wordt ingegrepen.
    Maar dit pesten hier wordt aangemoedigd en verplicht.
    Niet ziek zijn is als lepra hebben.
    Je bent vrij om te kiezen? Wat een leugen!
    Wat een zielige boel. Zwakke politici.

  6. “Vaccin Macht Frei”
    Deze zin zou overal op gebouwen waar leden van de vilvaldi regering zich vertoeven moeten geplakt worden bij wijze van protest. Spijtig hebben enkel extreem linkse of klimaatgekken het lef om zo’n actie uit te voeren, zij het dan met hun slogans.
    De dictatuur komt met rasse schreden dichterbij, het opstoken van de bevolking tegen anders denkenden, het uitsluiten van een groot deel van de bevolking doet ons inderdaad denken aan het begin van de holokaust. Freedom4All, goede opmerking.

Plaats een reactie

Delen