De nieuwe regering, onder leiding van Olaf Scholz, wil meer migranten. (Photonews)

De nieuwe regering, onder leiding van Olaf Scholz, wil meer migranten. (Photonews)

Cultuuroorlog

Nieuwe Duitse regering wil veel meer migranten

Damien Segers

De voorzitter van de christendemocratische fractie beticht de nieuwe Duitse coalitie ervan veel meer migranten aan te trekken. Het regeerakkoord biedt jonge mannen uitzicht op een permanent verblijfsrecht, ongeacht of zij legaal of illegaal naar het land gekomen zijn. Dat meldt Junge Freiheit.

Volgens oppositiepartij CDU/CSU zet de nieuwe Duitse regering te veel in op migratie. Voorzitter van de christendemocratische fractie Ralph Brinkhaus benadrukte dat hij het regeerakkoord “te ver naar links” vindt gaan. Volgens hem zou een ‘Jamaica-regering’ van CDU, FDP en Groenen daar een rem op kunnen gezet hebben.

Het regeerakkoord spreekt van een “nieuw begin in het migratie- en integratiebeleid” dat recht moet doen aan een “immigratieland” als Duitsland. De nieuwe regering wil onder meer een “moderne burgerschapswet” opstellen die het voor buitenlanders gemakkelijker moet maken een Duits paspoort te krijgen.

Regering wil migranten sneller naturaliseren

De nieuwe Duitse regering is bijvoorbeeld van plan zieke immigranten of immigranten met leermoeilijkheden vrij te stellen van de verplichting een taaltest af te leggen. Zij wil de eisen voor de nakomelingen van voormalige gastarbeiders verlagen omdat de integratie destijds niet voldoende is bevorderd.

Bovendien zouden buitenlanders sneller een Duits paspoort moeten kunnen aanvragen. Tot nu toe hadden ze daar na acht jaar recht op. Volgens de coalitieregering moet naturalisatie al na vijf jaar mogelijk zijn. In het geval van “bijzondere integratieprestaties” kan de tijd zelfs worden teruggebracht tot drie jaar. Geen ander EU-land naturaliseert zo snel migranten. Bovendien zal de federale regering meervoudig burgerschap mogelijk maken, het oude paspoort zal men niet meer moeten inleveren bij naturalisatie.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Damien Segers is masterstudent geneeskunde met een breed interessegebied. Zo focust hij zich naast gezondheid en wetenschap onder andere op politieke ontwikkelingen in Duitsland. 

21 gedachten over “Nieuwe Duitse regering wil veel meer migranten”

  1. “het oude paspoort zal men niet meer moeten inleveren bij naturalisatie.” Ga je me nu vertellen dat Turken en Mocro’s hun paspoort moeten inleveren in Duitsland? Geloof ik nooit…Dan spelen ze hun erfenis en andere rechten kwijt ginder.

  2. Garanderen ze dan dat ze ze ook daar houden en niet verder laten doorreizen naar andere eu landen want anders wordt de soevereiniteit dan die andere landen aangetast door hun beslissingen.

  3. CDU/CSU hadden Merkels waanzin al in 2015 een halt hebben moeten toeroepen. Nu liggen janken is ruim te laat. Groen en Rood gaan een vijver aanleggen waaruit ze naar hartelust hun nieuwe kiezers zullen kunnen vissen. We gaan nog wat meemaken!

  4. Belgie zal als Europese meeloper en volger , nummer 1, wel heel vlug dit voorbeeld volgen, maak de boel maar kapot, en !!!!! we zijn reeds jaren in een stadium, waarbij terugdraaien niet meer mogelijk is, wat een rotzooi, om van te kotsen, niet te bevatten.

  5. Het is zoals hier de bedoeling zoveel mogelijk economische migranten te regulariseren niet om te werken als ingenieur of als dokter, enkel hun stem op het verkiezingsblaadje is nodig. Al de rest, de kosten, de criminaliteit, het verlies aan eigenheid en cultuur,…moet de burger er maar bijnemen. Geniet nog maar van kerst want over 10j zal ook dit verboden worden.

  6. Een waanzinnig en crimineel zelfmoord complot dat zal leiden tot de demografische en politieke holocaust van het Duitse volk en de doodsteek betekent voor de Duitse natiestaat. Met deze maatregelen zijn de Duitse taal en cultuur veroordeeld om op termijn te verdwijnen in de catacomben van de geschiedenis.

  7. Onze groene vrienden zouden hun agenda nog kunnen bespoedigen als ze een programma zouden uitwerken waarbij de etnische Duitsers (of tenminste de witte mannen) hun paspoort zouden moeten inleveren.

  8. Vroeger viel Duitsland de wereld aan. Nu vallen de immigranten Duitsland aan. En van daaruit zal de moslim gemeenschap Europa veroveren. Europa is verloren. Ik ben blij dat ik al ouder ben. En volgend jaar vertrek uit Europa. De ondergang gaat vlug. Het blanke ras zal verdwijnen. Zie voorbeeld Amerika. De indianen.

  9. Nog niemand het Kalergi plan gelezen? Hieruit enkele citaten;
    “om een nieuw ras te creëren en te vestigen met nieuwe kenmerken en karakteristieken, door het mengen van blanke Europeanen, Aziaten en zwarte Afrikanen, om zo de karakteristieken van de Europese mensen te veranderen en te modificeren op “positieve manieren”.
    “Wat is het doel? Het doel is rassenvermenging! En als de mensen niet bereid zijn om dit uit hun eigen vrije wil te doen, dan zullen wij ze dwingen middels regeringsmaatregelen. De uitdaging van rassenvermenging van de verschillende naties is de uitdaging van de 21e eeuw. Het is geen keus, het is een plicht. Het is verplicht.” (Nicolas Sarkozy)

Plaats een reactie

Delen