Overheidsgebouw in Kiev. Foto Shutterstock.

Overheidsgebouw in Kiev. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Oekraïne tikt Amerikaanse media op de vingers na foutieve berichtgeving over Rusland

Ruben Notteboom

Oekraïne tikt de Amerikaanse media op de vingers na foutieve berichtgeving over Rusland. The Washington Post, bijvoorbeeld, beweerde dat er meer en meer troepen verzamelden aan de grens met Oekraïne. Kiev ontkent dit echter en zegt dat dit niet klopt.

“Sinds 1 november 2021 is er geen verhoging waargenomen van Russische eenheden, wapens of militaire uitrusting aan de grens tussen Rusland en Oekraïne,” beweert het Oekraïense ministerie van Defensie. De Amerikaanse berichtgeving klopt dus niet.

Geen extra Russische militaire activiteiten aan grens met Oekraïne

Ook het Pentagon reageert op de berichtgeving van The Washington Post over “ongewone activiteiten” aan de grens. “We zijn er ons van bewust dat dergelijke berichtgeving de ronde gaat,” klinkt het in een statement. “We houden de regio goed in de gaten zoals we altijd al doen. Zoals we eerder al zeiden, elke escalerende of agressieve daad zal zeer ernstig genomen worden door de Verenigde Staten,” aldus John Kirby, een vertegenwoordiger van het Pentagon.

De relaties tussen Oekraïne en Rusland blijven wel kouder en kouder worden. Sinds het begin van de conflicten in de Krim en het oosten van Oekraïne gaat het historisch slecht tussen de twee landen en lijkt een oorlog steeds om de hoek te loeren. De Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergej Lavrov, beschuldigt Oekraïne er zelfs van de situatie te proberen te escaleren“We zien pogingen om te provoceren, militanten proberen Rusland uit te lokken en in een gevecht te dwingen,” aldus de minister.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

Plaats een reactie

Delen