Illustratief. Foto Shutterstock

Illustratief. Foto Shutterstock

Uncategorized

Oekraïne zal zich met geweld verdedigen tegen migranten

Wijnand Meeus

Oekraïne maakte vrijdag bekend dat migranten die vanuit Wit-Rusland de grens met de EU proberen over te steken, met alle mogelijke middelen, waaronder vuurwapens, zullen worden teruggedrongen. “Dit om de veiligheid van de grenswachten te garanderen”, klinkt het bij minister van Binnenlandse Zaken Denys Monastyrsky.

Oekraïne, dat aan Wit-Rusland en verschillende EU-landen grenzen, vreest dat migranten die aan de Poolse en Baltische grenzen worden tegengehouden, zullen proberen de EU via Oekraïne te bereiken. “Als het leven en de gezondheid van grenswachten worden bedreigd, zullen we alle middelen gebruiken die de wet ons ter beschikking stelt, waaronder vuurwapens”, aldus Monastyrsky.

Al verschillende maanden proberen duizenden migranten de Europese Unie te bereiken. De situatie is in de afgelopen weken geëscaleerd, waarbij zich aan de Pools-Wit-Russische grens een groep van enkele duizenden mensen heeft gevormd, wat spanningen heeft veroorzaakt tussen het door Moskou gesteunde Minsk en Brussel.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

5 gedachten over “Oekraïne zal zich met geweld verdedigen tegen migranten”

Plaats een reactie

Delen