Wenen. Foto Shutterstock.

Wenen. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Ook in Oostenrijk zijn ongevaccineerden niet meer welkom in o.a. horeca

Ruben Notteboom

Na de Duitse deelstaat Saksen zijn nu ook in Oostenrijk ongevaccineerden niet meer welkom in o.a. de horeca, tenzij ze recent genezen zijn. Dat heeft de Oostenrijkse bondskanselier Alexander Schallenberg (ÖVP) aangekondigd.

Wie noch gevaccineerd is, noch recent is hersteld van het virus, kan niet meer op restaurant of café in Oostenrijk. Die maatregel gaat vanaf maandag in het hele land van kracht. Zo wil Oostenrijk vermijden dat de cijfers nog verder stijgen.

Oostenrijk wil geen ongevaccineerden meer zien in horeca of op evenementen

De beperkingen gelden niet enkel voor de horeca. De ongevaccineerden mogen ook niet meer in contact komen met contactberoepen. Ze zijn ook niet langer welkom op culturele, sportieve of andere evenementen. Vroeger mocht het wel nog met een negatieve test, maar dat is dus niet langer mogelijk.

Mensen met een eerste prik krijgen vier weken om een tweede te krijgen vanaf maandag. In de overgangsperiode moeten de mensen met een eerste prik wel een negatieve test tonen. Daarna mogen ze toch gewoon binnen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

4 gedachten over “Ook in Oostenrijk zijn ongevaccineerden niet meer welkom in o.a. horeca”

Plaats een reactie

Delen