Oostenrijk voert harde lockdown in voor ongevaccineerden

Oostenrijks bondskanselier Alexander Schallenberg. Shutterstock

Uncategorized

Oostenrijk voert harde lockdown in voor ongevaccineerden

Anton Schelfaut

De Oostenrijkse autoriteiten voeren vanaf morgen een lockdown in voor mensen die niet gevaccineerd zijn tegen het coronavirus. Daartoe hebben bondskanselier Alexander Schallenberg en de leiders van de deelstaten beslist tijdens een topoverleg. Zo’n twee miljoen Oostenrijkers worden getroffen door de tien dagen geldende maatregel.

In een conceptversie van het lockdownplan, die eerder al was uitgelekt, stond te lezen dat mensen die niet zijn gevaccineerd of hersteld van het virus hun woning alleen mogen verlaten voor essentiële activiteiten. Bondskanselier Schallenberg kondigde aan dat er op regelmatige basis steekproefsgewijze controles zullen plaatsvinden. Welke sancties overtreders riskeren, is voorlopig onduidelijk.

Schallenberg benadrukte op een persconferentie dat de Oostenrijkse vaccinatiegraad, die hij “beschamend laag” noemde, omhoog moet. Deze bedraagt momenteel ongeveer 65 procent. De regeringsleider verklaarde vorige week al dat hij een lockdown voor gevaccineerden niet wenselijk vindt. Die groep zou dan het slachtoffer worden van hen die zich niet willen laten vaccineren, redeneert hij.

Oostenrijk voerde deze maand het zogenaamde 2G-model in. Daardoor zijn sommige binnenruimtes, zoals restaurants en bioscopen, alleen toegankelijk voor mensen die zijn gevaccineerd of genezen van het virus.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

12 gedachten over “Oostenrijk voert harde lockdown in voor ongevaccineerden”

  1. Nog een idioot die van niets weet, vaccins gaan ons niet beschermen, alleen tegen varianten van het virus uit het verleden. Voor de nieuwe varianten van het virus zijn de vaccins steeds te laat. Dit eindigt in een wedloop tussen het virus en de vaccins. De enige winnaars zijn de pharmaceutische bedrijven, die kunnen verder hun gen-therapie uitrollen voor honderden miljoenen proefkonijnen.

  2. Wordt wakker! De vaccins beschermen je niet tegen besmetting, ziekenhuisopname en sterven. Maar misschien moeten we eerst allemaal gevaccineerd zijn, tot de pasgeborenen toe, om dan vast te stellen dat de ziekenhuizen blijven vol liggen. Dan zullen de vele struisvogels onder de bevolking waarschijnlijk in paniek geraken.

Plaats een reactie

Delen