Oostenrijks Kanselier Alexander Schallenberg. Foto Shutterstock

Oostenrijks Kanselier Alexander Schallenberg. Foto Shutterstock

Uncategorized

Oostenrijkse lockdown kost 1,2 miljard per week

Wijnand Meeus

De lockdown die afgelopen maandag werd ingevoerd in Oostenrijk zou tot 1,2 miljard euro kosten per week. Daarnaast kunnen door de nieuwe lockdown in het land zo’n 400.000 werknemers gedwongen worden gebruik te maken van een door de overheid gesubsidieerd banenprogramma.

Oostenrijk zit sinds maandag als eerste West-Europees land weer in volledige lockdown. Enkel apotheken, supermarkten en drogisten mogen nog openblijven. Alle scholen en de volledige horeca sluiten voor de komende tien dagen. Daarna zal er worden geëvalueerd en normaliter zal de maatregel aflopen op 13 december.

De maatregelen hebben een grote impact op de toeristen die naar Oostenrijk wilden afzakken. Alle kerstmarkten zijn gesloten en hotels mogen geen nieuwe gasten meer ontvangen. De totale economische klap zou met 50 procent kunnen stijgen als gevolg van verloren verkopen tijdens de belangrijke koopjesperiode voor de kerstvakantie.

De grootste kost is deze van het ‘banenprogramma’. Daarbij betaalt de overheid een deel van de lonen van de werknemers die gedwongen worden om minder te werken of thuis te blijven. Het bedrag zou vier tot vijf keer hoger liggen dan vlak voor de nieuwe lockdown.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

4 gedachten over “Oostenrijkse lockdown kost 1,2 miljard per week”

  1. DE schuld van niet gevaccineerde Oostenrijk had vroeger moete optreden de overheid was te traag! Net als de onze ik zie de kerst met de familie al weg vallen. Dankzij de 35000 anti vaxxers. Bedankt he

Plaats een reactie

Delen