Oostenrijkse publieke omroep verwijdert bericht over antichristelijke haatmisdrijven in Europa

De Oostenrijkse publieke omroep ORF. Shutterstock

Uncategorized

Oostenrijkse publieke omroep verwijdert bericht over antichristelijke haatmisdrijven in Europa

Sonja Dahlmans

De Oostenrijkse publieke omroep (ORF) heeft na een halfuur de berichtgeving over haatmisdrijven tegen christenen verwijderd. In een rapport staat te lezen dat het christendom de religie is waartegen zulke misdaden het vaakst zijn gericht. Er zou in 2020 een stijging van 70 procent zijn geweest van dergelijke incidenten in Europa vergeleken met het jaar voordien.

Op de thuispagina van de Österreichischer Rundfunk (ORF) stond in eerste instantie vermeld dat antichristelijke en antisemitische haatmisdrijven in Europa het afgelopen jaar sterk zijn toegenomen. Dat blijkt uit een rapport van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) en het Bureau voor Democratische Instellingen en Mensenrechten (BDIMR). Na een halfuur werd dit bericht echter zonder verdere commentaar verwijderd.

Het artikel is sindsdien ook niet meer opvraagbaar. Er staat enkel te lezen dat het niet meer bestaat. Journalisten van het Oostenrijkse Exxpress hebben aan de ORF gevraagd waarom het artikel niet meer te lezen valt. Hun vragen werden vooralsnog niet beantwoord. Exxpress heeft schermafbeeldingen gemaakt van het oorspronkelijke artikel op de pagina van de publieke omroep en van de mededeling dat het bericht niet (meer) bestaat.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Sonja Dahlmans (°1968) is een Nederlandse theologe gespecialiseerd in oosters-orthodox christendom. Ze werkt momenteel een master islamitische theologie af aan de Melbourne School of Theology.

6 gedachten over “Oostenrijkse publieke omroep verwijdert bericht over antichristelijke haatmisdrijven in Europa”

  1. Verbaasd ? Surf eens naar de UNIA-webstek en tel een onder “zoeken” hoe vaak de trefwoorden “islamofobie” en “antisemitisme” opduiken en hoe geen enkele keer “christobie” ! Ge weet gij het dan al wel zeker !

  2. Daarom moet men dergelijke berichten zodra gelezen en nog online, onmiddellijk, maar dan ook onmiddellijk kopiëren. Voordat de linksen, lokale hielenlikkende overheid of zelfs de EU het zien en het laten verwijderen.

  3. Is de pro-moslimbeweging ook al in de Oostenrijkse publieke omroep geïnfiltreerd? Dat krijg je als je te tolerant bent t.o.v. het intolerante.
    Sommigen willen perse onze Christelijke samenleving vernietigen (en daarmee alle welvaart en welzijn dat dat met zich meebrengt).
    Ook een mooi voorbeeld van de cancel-culture: past niet in “mijn” kraam (uiterst link, pro Marx, Lenin): dus verwijderen. Komt wellicht overgewaaid vanuit de US. Ook daar zéér verontrustende evolutie op dit gebied.

  4. Waarden, normen van het Europa of het Oude Continent verdwynen na uitrol van de corrupte EU-Doctrine en opgedrongen door crimineel Sordos…tegelyk en samengaand met ziekelyke drang tot omvolking door Zwart Afrika, als wraak door dezelfde crimineel die 75 jaar geleden al zyn Hongaarse grondrechten verloor wegens Landsverraad, maar in de EU een bondgenoot vond zyn wraak te bestendigen tegenover zyn Lidstaten..( corrupte EU is verworden tot een misdadig Maffia-syndicaat….🤮🤮

  5. Wat een geluk dat Palnws, Doorbraak en tScheldt er zijn anders waren we volledig overgeleverd aan de manipulerende regime media en politieke demagogie. Herinner U Goethe:
    “Niemand ist hoffnungsloser versklavt als der, der fälschlich glaubt, frei zu sein.”

Plaats een reactie

Delen