(Shutterstock)

(Shutterstock)

Uncategorized

Open Vld wil gas vanaf 2023 verbieden in nieuwbouw

Pieter Van Berkel

Open Vld wil vanaf 2023 een verbod op gas- en stookolieketels in de nieuwbouw. De Vlaamse liberalen doen het voorstel in het kader van het klimaatakkoord dat onderhandeld wordt in de schoot van de Vlaamse regering. Dat schrijven Het Laatste Nieuws, Het Nieuwsblad en De Tijd.

Mazout is al verboden vanaf volgend jaar, maar Open Vld-vicepremier Bart Somers wil ook gas vanaf 2023 verbieden in de nieuwbouw. Vanaf dat jaar zou een fossielvrije verwarming verplicht worden, zoals warmtepompen en andere elektrische verwarmingsmethoden.

Gisteren lanceerde Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) nog het voorstel om nieuwe wagens met een diesel-, benzine- of hybride motor vanaf 2027 te verbieden, heel wat sneller dan de EU-deadline van 2035.

De Vlaamse regering wil vandaag met een klimaatakkoord uit de bus komen om zaterdag mee naar de COP26-klimaattop in Glasgow te trekken.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

17 gedachten over “Open Vld wil gas vanaf 2023 verbieden in nieuwbouw”

  1. Open VLD in de federale regering wilt gascentrales om de kerncentrales stop te zetten. In de Vlaamse regering wilt de Open VLD nieuwe gasaansluitingen verbieden. Ik begrijp er niets meer van. Wilt men nu gas bij de Open VLD of niet?

  2. lachebekje en sanderken willen de blauwe minkukkels in de Vl Regering onder druk zetten en hun groene wensjes doordrukken om gebrilde- myoope tine te plezieren.Zuhal,niet plooien,verstandig kiezen en beslissen

  3. 🤣🤣🤣Die zijn nu wel echt hun eigen graf aan het graven. Wat een idiote randdebielen zitten daar eigenlijk. Laat ons terug gaan naar de pre-historie toen er nog geen vuur bestond en het wiel niet was uitgevonden. Komaan zeg, serieus blijven hé. 🤨

  4. Doe eindelijk is normale aannemelijke voorstellen.
    Die voor de meeste mensen haalbaar en betaalbaar zijn.
    Van de ovld zijn er al paar een pad aan het aanleggen richting eropees parlement.
    Zoals de vorige eerst alles naar de kl.. ten doen
    Dan riching europees parlement

  5. Niks te verbieden? Zeker zolang de regering zelf kiest voor gascentrales te bouwen en open te houden. Dit krijgt meer en meer dictatoriale trekjes, of zijn ze aan het uitproberen hoelang de burger dit blijft slikken? Best een verkiezingsthema van maken in 2024, Idem voor elektrische wagens, dan kan de burger beslissen. “wie betaalt, bepaalt”

  6. Wat voor waanzin is dit nu? Gas verbranding geeft de zuiverste verbranding met minste uitstoot. Ik begrijp het niet. De mensen die besturen hebben geen idee waar ze mee bezig zijn. Onze heersers zijn incompetent.

  7. Open VLD is maar een deeltje van de Vlaamse regering hé. Van Bart Somers kan je enkel waanzin verwachten, dat is meermaals bewezen. De afrekening komt in 2024. Als N-VA echter akkoord gaat met de voorstellen die nu op tafel liggen gaat niet alleen O-VLD maar ook N-VA zwarte sneeuw zien in 2024.

  8. Ondertussen rijdt Verhofstadt de rally Costa dorauda in een benzineslurpende oldtimer…en zal deelnemen aan de classic car rally van Brussel in een Elva racewagen…de liberalen vegen hun kloten aan de middenklasse, in Italië wordt er al massaal geprotesteerd, wanneer ons recht?!

  9. De “V” van volgens de peilingen nog nauwelijks “open”(sic) VLD stond destijds voor “Vrijheid”, nu enkel nog voor “Volksverlakkerij”, de voorbeelden zijn legio. Ons electoraal vonnis van 2024 zal het Links -Liberaal Systeem in zijn tricolore voegen doen kraken !

Plaats een reactie

Delen