Frank Vandenbroucke (Photonews)

Frank Vandenbroucke (Photonews)

Binnenland politiek

“Opnieuw afstand houden en telewerken” dicteert Vooruit-minister Vandenbroucke

Redactie PAL

Volgens minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke zijn de coronacijfers dermate ernstig dat men weer maximaal moet inzetten op telewerken en waar mogelijk afstand van anderen gehouden moet worden. Zo bericht VRT NWS. Hij reageert daarmee op de stijgende trend van besmettingen en ziekenhuisopnames.

Er liggen momenteel 1.900 mensen met een coronabesmetting in het ziekenhuis, waarvan er iets meer dan 360 intensieve verzorging nodig hebben. Dit moet volgens Vandenbroucke de alarmbellen doen rinkelen en ons tot actie aanmanen. Indien we zo zouden verder doen “zal binnenkort de kritische drempel van 500 ingenomen bedden op intensieve zorg worden overschreden, wat ernstig is. Daarom moeten we nu onmiddellijk op de rem gaan staan.” Ter vergelijking: tijdens de tweede golf lagen er op een bepaald moment 7.411 patiënten in het ziekenhuis en werden 1.474 bedden op intensieve zorg ingenomen.

Daarom wil de Vooruit-minister dat mensen zich opnieuw gaan organiseren om thuis te werken als dat mogelijk is. Daar hebben bedrijven volgens hem bij te winnen, omdat minder mensen op het openbaar vervoer zitten en er dus minder kans is dat werknemers besmet raken en ziek uitvallen. Ook beperken we best onze contacten met oudere en zwakkere personen. Anderzijds blijft Vandenbroucke van mening dat een verlenging van de herfstvakantie niet nodig is.

Ondanks de hoge vaccinatiegraad in Vlaanderen ligt “het rijk der vrijheid” dus nog niet binnen handbereik. Het blijft echter onduidelijk welke maatregelen dan wel genomen kunnen worden om terug te keren naar een situatie als voor de pandemie. Onder andere de invoering van het Covid Safe Ticket in de Vlaamse horeca zou hier een oplossing moeten bieden, al stoot deze maatregel – net door die hoge vaccinatiegraad en het feit dat vaccinatie besmetting niet voorkomt – op veel tegenkanting. Vandenbroucke wil echter nog niet denken aan het nemen van nieuwe maatregelen, maar wil dat de huidige regels beter worden toegepast.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




31 gedachten over ““Opnieuw afstand houden en telewerken” dicteert Vooruit-minister Vandenbroucke”

  1. Ik begrijp totaal niet dat de mensen die leugenaar nog geloven. Alles wordt hier gemanipuleerd om angst te zaaien. Alle remmen los en mekaar is goe binnendraaien zou ik zeggen😋aanvalleu🤣.

  2. VDB is een doemdenker . Verbieden is veel gemakkelijker dan maatregelen nemen die helpen. Als de regering van een ontwikkeld en ‘rijk’ land zoals het onze , met 11 miljoen inwoners de medische noodtoestand wil uitroepen als er 350 personen op IC liggen ( 0,003 % van de bevolking in 103 ziekenhuizen) dan zijn wij een failed state. In plaats van miljoenen uit te strooien in het buitenland zou het veel nuttiger zijn de zorg hier te versterken.

  3. VDB, waar blijven de preventiemaatregelen (profylaxe) tegen de blootstelling aan het Sars-Cov-2 virus? We zijn bijna twee jaar verder en er zijn nog altijd geen aanbevelingen van de regering. Er bestaan profylaxe protocols. Waarom worden deze niet medegedeeld aan de bevolking?

  4. Uit de weekupdate van sciensano blijkt ook dat, in relatieve termen, gevaccinneerde 65 plussers nu 15.6% meer kans hebben op een besmetting dan niet gevaccinneerden. Sinds ik het bijhoud, begin augustus, verergert de situatie wekelijks. Bijna identiek als in de UK.
    Dit vind je terug op pagina 29.
    Niet op HLN.BE, noch op de persconferentie, uiteraard.
    De vaccinatiecampagne is een drama op langere termijn.
    Veel succes aan de gevaccineerden.

  5. Neen , zeker geen verplichte vaccinatie. Het is nu al duidelijk dat de vaccins helemaal niet doen wat gedacht werd. En wat is het verschil tussen een besmette gevaccineerde en een besmette niet gevaccineerde ? Ik hoor het graag !

  6. Volledig eens met u John. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke heeft een chronisch gebrek aan autoriteit. Niet geschikt als minister van Volksgezondheid. Wat heeft die man bezield om naar de Wetstraat te trekken. Was het de laatste strohalm van de sossen?

  7. De Franse regering heeft besloten om de ‘passe sanitaire’ of coronapas, die in augustus werd voorgesteld, minstens tot 31 juli 2022 te blijven verplichten. Inwoners van het land moeten de pas laten zien wanneer ze toegang tot publieke plaatsen, waaronder musea, cafés of restaurants, willen verkrijgen.

  8. Hoog tijd om de waarheid onder ogen te zien. 93% van de Vlamingen zijn gevaccineerd. Wie zijn de geïnfecteerde die op intensieve belanden en onze vrijheid afnemen, en wat is de oorzaak? Geen spelletjes meer en open kaart spelen of het draagvlak valt weg.

  9. Zo’n 78% van de coronapatiënten op de IC heeft overgewicht (BMI van 25 of meer). Dit is hoger dan in de normale bevolking. Hier heeft 50% van de volwassenen overgewicht.

    34% van de coronapatiënten op de IC heeft zelfs ernstig overgewicht (BMI van 30 of meer). Dit is ook hoger dan in de normale bevolking. Hier heeft 15% ernstig overgewicht.

    Gegevens uit Nederland (hartstichting), in Vlaanderen helaas nog geen objectieve cijfers gevonden

  10. …………..ongevaccineerd maar wél getest ga ik zondag naar een bijeenkomst. daar zal grote meerderheid wél gevaccineerd zijn maar NIET getest, onwetend of hun vaccin nog wel actief is . WIE o woe bedreigt hier nu de “volksgezondheid” , beste (nu ja , uit beleefdheid) FVDB ???

  11. Pyromaan paniekzaaier,zelfverkozene minister..gechift dictatortje, Vandenbroucke is zijn.
    naam.
    Decennia lang hebben de socialististen deel gemaakt van elke regering waar ze vooral in de zorgesector de ene bezuinigingen na de andere deden.
    Herriner u de Pano reportages waar de oudjes lagen weg te kwijlen ,scheel van de honger, onmenselijke toestanden.
    Diezelfde zot dat zichzelf tot minister volksgezondheid.heeft gekroond, komt nu eens vertellen hoe overbelast de zorgsector is.met het vingertje in de lucht.,de schuld der ongevacinneerde.
    Als je een pandemie binnenhaald int kader van een electoraal profijt dan moet je daar ook op voorbereid zijn,en het electoraal isoleren om uw inheemse bevolking te beschermen,
    Het omgekeerde is gebeurd ,de zorgsector is afgebouwd, en onze ziekenhuizen werden besmet met allerlei nieuwkomers ,en dit grapje vzn de zelfverkozen is al decennia bezig.
    Nu is het “pandemie ” maar in wezen is dat de keerzijde van de verkrachte democratie, der zelfverkozen.
    In het verleden naoorlogse braken er ook pandemies uit,elkeen werd gevaccineerde mazelen kinkhoest polio TBC. etc.,dat was een eenmalige vaccinatie, anno 2021 corona blijkt dat niet te lukken integendeel, 2 tot 3,spuitjes enzo verder ….
    Vetbetaalde virologen nemen het woord..en dulden geen enkel tegenspraak.
    En Vandenbroucke is de goeroe die het rijk domineerd ,als een volleerde sekteleider, die zijn volgelingen naar de verdoemenis leid.

  12. Ieder van ons weet het, voelt het, ziet het en leest het. (behalve Johneke). De beslissing om mRNA te prikken was verkeerd. Het VUIL werkt NIET en is NIET t veilig. De zieken zijn allemaal 2 maal gevaxineerd. DE ON GEVAXINEERDEN zijn gezond en de herstelden zijn duidelijk IMMUUN terwijl de geprikten door hun OPZETTELIJK beschadigd immuunsysteem onbeschermd achterblijven. Dit is de waarheid die de gruwelijke leugens en de criminele propaganda weerlegd.

Plaats een reactie

Delen