(Shutterstock)

(Shutterstock)

Uncategorized

Opnieuw gevechten tussen Armenië en Azerbeidzjan

Jakob Kürüm

Op 16 november, rond het middaguur, zijn opnieuw hevige gevechten uitgebroken tussen Armenië en Azerbeidzjan, die hebben geleid tot het dodelijkste treffen sinds de 44 dagen durende oorlog van vorig jaar.

Armeense bronnen melden het verlies van 2 gevechtsposities, ten minste 15 soldaten gedood en 12 gevangen genomen na de aanval van de strijdkrachten van Azerbeidzjan in de oostelijke richting van de grens van de Republiek Armenië nabij Sev Lich, het meer in de regio Syunik. De Azerbeidzjaanse strijdkrachten infiltreerden op het soevereine grondgebied van de Republiek Armenië.

“Deze aanval is een voortzetting van het consistente beleid van de Azerbeidzjaanse kant om het grondgebied van de Republiek Armenië te bezetten, dat begon op 12 mei 2021 met de infiltratie van de Azerbeidzjaanse strijdkrachten in de regio’s Syunik en Gegharkunik”, aldus het Armeense ministerie van Buitenlandse Zaken.

Na de oproep van Armenië aan Rusland om te hulp te komen, kwamen Armenië en Azerbeidzjan een staakt-het-vuren aan hun grens overeen. “In overeenstemming met een door Rusland bemiddelde overeenkomst is het vuren aan het oostelijke deel van de Armeens-Azerbeidzjaanse grens gestaakt en is de situatie relatief stabiel”, aldus het Armeense ministerie van Defensie.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Jakob Kürüm (°1994, Paderborn) is een zichtbaar en actief lid van de oosters-christelijke gemeenschap in Mechelen. Gemotiveerd door een groot maatschappelijk besef volgt Kurum het lijden en de vervolging van de christelijke geloofsgemeenschap in het Midden-Oosten en de rest van de wereld op.

1 gedachte over “Opnieuw gevechten tussen Armenië en Azerbeidzjan”

Plaats een reactie

Delen