(Shutterstock)

(Shutterstock)

Uncategorized

Oppositie kan pandemiewet toch niet blokkeren

Pieter Van Berkel

Oppositiepartijen N-VA, Vlaams Belang en PVDA kunnen dan toch geen tweede lezing vragen van de teksten die de pandemiewet mogelijk maken. Bijgevolg kan de uitvoering van coronamaatregelen niet vertraagd worden. Dat blijkt uit het advies van de juridische diensten van de Kamer.

De oppositie vroeg maandagavond plots een tweede lezing van het koninklijk besluit dat de epidemische noodsituatie afkondigt om de pandemiewet in werking te doen treden. Omdat de Kamer binnen de 15 dagen daarmee moet instemmen, dreigden de geldende coronamaatregelen te vervallen. Zo’n tweede lezing zou immers pas ten vroegste volgende week plaatsvinden.

Volgens de juridische diensten van de Kamer kan een tweede lezing niet, omdat de tekst geen “algemeen normatieve draagwijdte” heeft. Bijgevolg kan de uitvoering van de coronamaatregelen niet vertraagd worden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

3 gedachten over “Oppositie kan pandemiewet toch niet blokkeren”

  1. Spijtig dat de Basisdemocratische besluitvorming uitgegleden is en met gebroken botten ligt te kreunen op de dictatoriale Vivaldistische gladde tegel vloer….Onthouden bij ons onbarmhartig electoraal vonnis van 2024.

Plaats een reactie

Delen