Hongaars premier Orbán biedt de EU een groot aantal migranten aan. (Shutterstock)

Hongaars premier Orbán biedt de EU een groot aantal migranten aan. (Shutterstock)

Uncategorized

Orbán biedt West-Europa migranten aan

Damien Segers

De Hongaarse premier Viktor Orbán (Fidesz) heeft de EU aangeboden om migranten door zijn land richting West-Europa te laten reizen. “Als ze toch zo goed voor jullie zijn, neem ze dan zelf op,” zei hij tegen de Hongaarse staatsradio. Zo bericht Junge Freiheit.

Volgens de regeringsleider willen momenteel ongeveer 90.000 buitenlanders naar Hongarije uit onder andere Afghanistan. Hij zei dat zijn land dit op dit moment nog voorkomt en zo Duitsland en Oostenrijk beschermt, die anders met een groot aantal immigranten te maken zouden krijgen.

Orbán: EU financiert klimaatbescherming in plaats van grensbescherming

Orbán bekritiseerde ook de weigering van de EU om steun te verlenen aan Oost- en Centraal-Europese staten zoals Hongarije en Polen, die momenteel hun vestingwerken uitbreiden om de migrantenstromen te kunnen weerstaan. De landen die de grenzen voor de EU verdedigen, krijgen geen steun. Tegelijkertijd is Brussel bereid om enorme bedragen uit te geven voor klimaatbescherming, bekritiseerde hij.

Ondertussen blijft de migratiedruk vanuit Wit-Rusland aanhouden. In de eerste drie dagen van november registreerde het hoofdkwartier van de federale politie in Berlijn alleen al 199 illegale binnenkomsten over de Duits-Poolse grens in Brandenburg. De meeste migranten die vanuit Wit-Rusland via Polen Duitsland binnenkwamen, waren afkomstig uit Syrië, Jemen en Iran.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Damien Segers is masterstudent geneeskunde met een breed interessegebied. Zo focust hij zich naast gezondheid en wetenschap onder andere op politieke ontwikkelingen in Duitsland. 

21 gedachten over “Orbán biedt West-Europa migranten aan”

  1. Informeer u beter Liesbeth.
    De grootste winnaar van het geld zijn de Westerse bedrijven in het goedkope Hongarije.
    Geld vloeit voornamelijk terug naar Duitsland, die zo al het grootste deel krijgt.
    Maar ja, Belgen he…. niet de snuggersten van Europa!

  2. Er is geen enkel land in Europa die een regeringsleider als Orban heeft, die op zoveel steun kan rekenen van zijn eigen bevolking. Hadden wij maar een Orban. Misschien Tom Van Grieken in 2024? Laat ons hopen en vooral veel bidden.

  3. waarom reageer jij eigenlijk op (selectieve) berichten hier? het is ons ondertussen wel zeer duidelijk dat je geen besef hebt van wat er in de wereld om je heen gebeurt of hoe die wereld werkt. blind en doof voor negatieve gevolgen van migratie, hogere huurprijzen, lagere lonen, criminaliteit, islamisering, … de lijst is eindeloos. kijk eens naar de geschiedenis en duid eens 1 moment aan waarop massa-immigratie een goede afloop had voor de oorspronkelijke bevolking.

  4. Inderdaad zo 1ne als orban zouden we ook moeten hebben.. Polen en Hongarije hebben groot gelijk als ze zeggen dat hun grondwetten voorgaan op die van EurArabia ( Europa).
    Zoals ik een artikel is veschenen in Pallieterke, lijkt het inderdaad al op de staten, provincies van europa aan het wirfen zijn!!
    En zeker arm Belgie, dat is uitverkocht doir bepaalde politiekers van dezelfde kleur.
    Die dan nadien riching europa zijn vertrokken

  5. Ik ga ervanuit dat u (selectief weliswaar) op mij reageert?
    Neen, ik ben niet blind of dom maar als je niet akkoord bent met de EU en hun immigratie dan moet je ook niet de miljarden (5 netto in 2018) accepteren om daarna de populist uit te hangen voor je plattelandskiezers.

  6. Steun van de boeren, bergdebielen met een iq van 60. Daar werkt zoiets.
    Maar als hij zoveel steun heeft, wat doet hij dan bij de EU? Money money money , in his pockets , lalalala laaaa

  7. Viktor Orbán is mijn absolute favoriet. Geen enkele andere politieker in de EU kan daaraan tippen. Viktor Orbán is ook de favoriet van China en Xi Jinping. (maar het Vlaams Belang durft blijkbaar niet zijn voorbeeld te volgen; waarom niet ?)

Plaats een reactie

Delen