Uncategorized

Overlegcomité beslist: horeca dicht om 23 uur en discotheken sluiten

Redactie PAL

Vanmorgen is het overlegcomité versneld samengekomen naar aanleiding van de stijgende coronacijfers. Tijdens de persconferentie om 13u zijn dan ook heel wat verstrengingen aangekondigd.

Ook al was het vorige overlegcomité nog maar van vorige week geleden en stond het volgende pas gepland voor half januari, werd al snel duidelijk dat er vervroegd overleg zat aan te komen. Twee dagen geleden hadden de gouverneurs van de provincies de federale regering al opgeroepen om strengere maatregelen te nemen. Ook de virologen staken niet onder stoelen of banken dat de regels voor hen nog een heel stuk vergaander mochten zijn. Gisteren werd uiteindelijk duidelijk dat de voorbereidingen getroffen werden voor een nieuwe samenkomst van de regeringen.

Vooral horeca en eventsector geraakt

De opvallendste nieuwe maatregelen worden genomen in de horeca en de eventsector. Zo worden we weer terug in de tijd gekatapulteerd, waarbij er opnieuw een sluitingsuur is voor restaurants en cafés om 23 uur. Daarnaast mag je slechts met 6 personen aan tafel zitten, met uitzondering van grotere gezinnen. De discotheken krijgen het nog moeilijker. Zij moeten namelijk helemaal de deuren sluiten. Evenementen binnen zullen enkel nog mogen doorgaan als het publiek neerzit. Eén lichtpuntje: thuis mag u nog mensen ontvangen, zonder bang te moeten zijn voor een bezoekje van de politie.

Oproep om maatregelen te volgen

“De veel besmettelijkere deltavariant maakt ons het leven bijzonder moeilijk”, reageert premier Alexander De Croo. “We hebben nog nooit zoveel besmettingen gehad en het gezondheidspersoneel begint te kraken.” Daarom roept De Croo iedereen op om de maatregelen goed te volgen. Ook minister Vandenbroucke benadrukt deze boodschap. “We moeten in actie komen. Dat is nooit gemakkelijk, maar we doen het zodat de scholen open blijven en de gezondheidszorg blijft draaien.”, zegt hij daarover.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




7 gedachten over “Overlegcomité beslist: horeca dicht om 23 uur en discotheken sluiten”

  1. Wat een stelletje prutsers die een volledige natie naar de afgrond leiden en daarbij op de koop toe rijkelijk worden vergoed met belastingsgeld . De vraag is hoe lang wij dit nog zullen slikken ?

  2. We zijn 9 dagen verder en de maatregelen worden nog eens verscherpt. Men wacht zelfs de mogelijke impact van de vorige niet af. De regering gelooft dus zelf niet in de maatregelen die ze voorheen had genomen. Al de bijkomende maatregelen die de eventsector, de horeca hadden genomen om toch maar in orde te zijn, worden nog eens in de vuilbak gekieperd. Van een jojobeleid gesproken! Het moet nu toch al duidelijk zijn dat mondmaskers, vaccinatie, afstand houden en alle maatregelen om het sociale leven kapot te maken de opmars van dit virus niet kunnen vertragen, laat staan tegenhouden.En plots ,uit het niets, nu het in Europa de slechte kant uitgaat, moet de bevolking nog eens wat bijkomende schrik worden aangejaagd. Er is een nieuwe , mogelijk zeer besmettelijke en gevaarlijke variant opgedoken. Hoe voorspelbaar !

  3. Dus de vaccins werken niet. Er zijn veel besmettingen(?) maar minder ernstig zieken en veel minder doden dan verleden jaar rond dezelfde periode. En toch worden steeds strengere maatregelen genomen. Covid? Pasjescontrole en dictatuur, ja..

  4. Staat de wekker van dat virus op 23 u 00 ? allez , dan word het rapper wakker dan de bandieten die zich ” regering ” noemen . En natuurlijk is dat voor bureaucraten die van 09 u 00 tot 16 u 00 op het werk aanwezig zijn , geen probleem . Maar wat met mensen die in shiften werken ( en gewoonlijk echt moeten werken) ? hebben die dan geen recht op een verzetje ?

Plaats een reactie

Delen