Illustration picture shows the use of the 'Covid Safe Ticket' app, at the BOZAR, Brussels, Wednesday 08 September 2021. In the Brussels Capital Regional, a Covid Safe Ticket is necessary to enter restaurants, bars, cinemas and fitness centers. BELGA PHOTO JAMES ARTHUR GEKIERE

Binnenland politiek

Overlegcomité: mondmaskers vanaf 10 jaar, zelftest bovenop CovidSafe en verplicht 4 dagen thuiswerk

Wannes Neukermans

Sinds vanmiddag 14u30 zit het Overlegcomité van de verschillende regeringen in België opnieuw samen om verstrengingen af te spreken. De nieuwssite van VRT meldt al bevestiging gekregen te hebben van verschillende maatregelen. Zo zal de mondmaskerplicht opnieuw uitgebreid worden, komen er strenge regels rond thuiswerk en zal er een derde boosterprik komen tegen eind april of maart.

Mensen zullen opnieuw een masker moeten aanzetten op café en restaurant. Enkel als je neerzit mag je het masker afnemen. Dat geldt ook in danscafés. De maatregel komt bovenop de verplichting van het vaccinatiepaspoort in de horeca. Hoe dat allemaal in zijn werk zal gaan is nog onduidelijk. Wie naar een dancing wil zal zelfs met een coronapas niet zomaar binnenraken. Ze zullen daarnaast ook een zelftest moeten afnemen of permanent een mondmasker op houden.

Boosterprik tegen maart

De leeftijdsgrens van de mondmaskerplicht wordt ook verlaagd. Tot nu toe moest iedereen ouder dan 12 jaar een masker dragen op onder andere het openbaar vervoer en in winkels. Voortaan moet dat vanaf 10 jaar. Of die mondmaskerplicht opnieuw zal verplicht worden in de middelbare scholen is nog niet bekend.

Tot 12 december wordt ook telewerk opnieuw verplicht, en dat voor minstens 4 dagen per week. Daarna wordt het afgebouwd naar 3 dagen per week. Ten laatste is er ook nieuws over de derde boosterprik. Die zal er komen tegen eind maart of april. De strategie daarvoor moet binnen 10 dagen uitgetekend zijn. Over een vaccinatieverplichting, en of die derde prik invloed zal hebben op het CovidSafe ticket, is nog onbekend.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

16 gedachten over “Overlegcomité: mondmaskers vanaf 10 jaar, zelftest bovenop CovidSafe en verplicht 4 dagen thuiswerk”

  1. Als de regering slaagt in iets dan is het mensen ongelukkig maken. Ze hadden beter ingezet op het verbeteren van de volksgezondheid door sensibilisering voor ongezonde voeding, obesitas en roken. Zondag in Brussel-Noord MARS TEGEN DE CORONAPAS.

  2. En géén verplichte vaccinatie???
    Rara welke idioten worden hier “gespaard” ten koste van de brave burger? Omdat 10% geen kop aan hun lijf heeft, is de rest weer de pineut!

  3. Een zelftest bovenop Covidsafe, hoeveel gekker kan het nog ? Daar de overheid blijkbaar de Covidsafe toch niet zo safe vindt, gaan ze er bovenop nog een zelftest bijvoegen, alsof die betrouwbaar is.

  4. Hoe moet een vrachtwagenchauffeur of een magazijnier van thuis uit werken ? Of een loodgieter of schrijnwerker of elektrieker ? Voor nutteloze kommaneukers is dat natuurlijk geen probleem .

  5. Een van die koploze idiote ben jijzelf wel. Als jij gevaccineerd bent wat is dan jou probleem met de niet-gevaccineerden. Geef gewoon toe dat de vaccins niet werken en hou je domme uitspraken voor jezelf. Ik zit toch ook niet te zeveren op gevaccineerden, laat ieder beslissen over zen eigen lichaam. Wat is het volgende, te weinig vrouwen, dan moeten er verplicht mannen ‘omgebouwd’ worden of wat… .

  6. 94% van de +12 jarigen is in Vlaanderen gevaccineerd. Die 6% die niet gevaccineerd zijn gaan die de epidemie aanjagen? Legt u mij eens uit wat het verschil is tussen een besmette gevaccineerde en een besmette niet-gevaccineerde ? U bent het bewijs wat een constante indoctrinatie een mens kan aandoen.

  7. Hoe populistisch kan men zijn. VDB die met een krop in de keel komt mededelen dat er dagelijks 28 personen sterven aan COVID. Voorbijgaand aan het feit dat er elke dag gemiddeld 350 personen overlijden ( ziekte, ongeval, ouderdom…) . Men doet het voorkomen of er enkel COVID doden zijn.

  8. 94% van de +12 jarigen is in Vlaanderen gevaccineerd. Die 6% die niet gevaccineerd zijn gaan die de epidemie aanjagen? Legt u mij eens uit wat het verschil is tussen een besmette gevaccineerde en een besmette niet-gevaccineerde ? U bent het bewijs wat een constante indoctrinatie een mens kan aandoen.

  9. Vaccins werken en dat jij nergens meer binnen mag omdat je anderen in gevaar brengt is dat JOUW probleem.
    Je geniet van de bescherming der moderne geneeskunde. Ga anders maar in een grot of brousse wonen. Eens kijken hoe lang je daar trekt.

Plaats een reactie

Delen