Pascal Smet (One.Brussels/Vooruit). Foto Shutterstock

Pascal Smet (One.Brussels/Vooruit). Foto Shutterstock

Uncategorized

Pascal Smet weigert vergunning voor omvorming A12

Wijnand Meeus

Pascal Smet (One.Brussels/Vooruit) weigert de nodige vergunning af te leveren voor de omvorming van de A12. Enkele dagen geleden kondigde mobiliteitsminister Elke Van den Brandt (Groen) nog aan dat de autostrade van drie rijstroken naar één rijstrook zou gaan. “Er is ruimte genoeg voor twee”, klinkt het bij Smet. “Naar één rijstrook gaan is de Vlamingen koeioneren. Daar doe ik niet aan mee. Zeker niet in tijden van budgettaire schaarste.

In de vrijgekomen ruimte van de verwijderde rijstroken zou het gewest een ‘groene strook’ aanleggen met wandelpaden, een fietssnelweg, een nieuwe tramlijn, een rolschaatspiste en bomen. Maar volgens Smet voerde Van den Brandt enkel extra wijzigingen door zonder overleg. Zo was er in het oorspronkelijke ontwerp plaats voor een randparking langs de A12, waar autopendelaars uit het noorden konden overstappen op het openbaar vervoer.

“Minister Van den Brandt heeft zelf beslist om de randparking te laten vallen. Hiermee is ook de noodzaak weggevallen om de zone opnieuw aan te leggen”, oordeelt Smet. Ook versmallen naar één rijstrook stadinwaarts was volgens Smet nooit de bedoeling. Er is ruimte genoeg voor twee, vindt hij. “Naar één rijstrook gaan is de Vlamingen koeioneren. Daar doe ik niet aan mee. Zeker niet in tijden van budgettaire schaarste. We kunnen ons geld beter in andere, meer prioritaire projecten stoppen.”

Volgens Van den Brandt zouden de plannen wel altijd gedeeld zijn met de regeringspartners. “Het project voldoet volledig aan hun vragen. Vandaar dat de reactie van de staatssecretaris zeer opvallend is”, klinkt het op haar kabinet. Er zal een overleg volgen binnen de regering om de onduidelijkheden uit te klaren.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

4 gedachten over “Pascal Smet weigert vergunning voor omvorming A12”

  1. De mooiste term in het artikel is wel ‘budgettaire schaarste’. 200% een leugen: schaarste is als je van iets héél weinig hebt, maar wél iets. Budget in dit geval, en dat hebben die brassende Brusselse klaplopers helemaal niet. Maar groentje vdbrandt wil terugplooien op 1 rijstrook, zodat de andere 2 kunnen omgevormd worden tot geldgoot vanuit het Noorden richting Brussels City. De Irissen zullen nog rijkelijker bloeien!

  2. Laat ze maar eens kibbelen onder elkaar. Benieuwd hoe lang Pascal Smet het zal uithouden. Wedden dat ze dan weer de plooien zullen gladstrijken?
    We kennen ze zo al lang, de ‘Vlaamse’ Brusselaars.

  3. Van drie rijstroken naar één. Dat is het meest idiote gedacht wat betreft verkeersdoorstroming. Die groenen zijn zo achterlijk als maar kan zijn. Neem nu Mortsel, kijk in wat voor chaos het verkeer daar loopt, met dank aan die verstandloze groenen.

Plaats een reactie

Delen