Prof. Paul De Hert (VUB) in zijn bibliotheek

Prof. Paul De Hert (VUB) in zijn bibliotheek

Uncategorized

Paul De Hert (VUB): “Het wezen van de politiek wordt bedreigd door zulke media”

Christophe Degreef

In een interview met ’t Pallieterke deze week is professor Paul De Hert, privacyspecialist aan de VUB, ondanks zijn uitgesproken kritiek ten aanzien van de politieke partijen, nog vergevingsgezind voor hen. Voor de media is hij, gevraagd naar de kwaliteit van het coronadebat, echter ongemeen streng.

Paul De Hert: “Het ergste zijn inderdaad die journalisten. Zij creëren het speelveld waarop politici hun boodschappen kunnen meegeven, en dat speelveld is tijdens de Covidcrisis bewust klein gehouden door de media. Ik neem één artikel van De Morgen van eind oktober waaraan ik me graag elke dag erger (leest voor), een artikel van ene Mania De Praeter, die het presteert om in een column daags nadat bekend werd dat de meerderheid van de IC-patiënten gevaccineerd is, toch te schrijven dat ‘dit een pandemie van de ongevaccineerden is, die soms overspringt naar de gevaccineerden’ (geërgerd).”

“Tekenend voor de lage kwaliteit van onze mainstream media”

“Dat is pertinent onwaar en tekenend voor de lage kwaliteit van onze mainstream media. En het gaat niet over één stomme column, maar over de aanhoudende dagdagelijkse batterij experts die de lezer of kijker diets moet maken dat vaccinatie verplicht moet worden en dat Covid ontzagwekkend erg is (wordt kwaad). Dat lijkt toch nergens op, dat is toch absoluut nul, nul, nul zoiets, al dat arrogante gedebiteer! Ondertussen krijg ik voortdurend berichten van serieuze wetenschappers die hun opiniestukken in de mainstream media niet gepubliceerd krijgen!”

“Ik heb dus meer mededogen voor politici, omdat zijzelf ook geconfronteerd worden met deze monsterlijke immensiteit van de mainstream media, en nooit de kans krijgen om zelf, hoe voorzichtig ook, een ander geluid te laten horen. Serieus: het wezen van de politiek wordt toch bedreigd door zulke media?”

Voor het hele interview, klik hier:

https://redactie.palnws.be/2021/11/paul-de-hert-privacyspecialist-vub-de-vlaamse-vrijzinnigheid-en-de-katholieke-zuil-hebben-elkaar-gevonden-in-covidpaternalisme/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




5 gedachten over “Paul De Hert (VUB): “Het wezen van de politiek wordt bedreigd door zulke media””

  1. Idem met DeCroo zijn porno-escapades ?
    The Crow from Glasgow met 6 minuten speech voor 6 toehoorders maar met enkel één redelijk Vlaams plan dat hij van GifGroen niet mag verdedigen?
    En de eerdere fratsen van Franky VdB met het zilverfonds, Agustageld, sale and leaseback van overheidsgebouwen en pensioenfondsen ?
    Of Mega-Maggy-zonder-magie, verbrand en aangebrand met honderden doden op haar blauwblauw geweten ?
    En wat met Kouwekiwi’s plundertraject verdedigd door de imam van Meccalen ?
    Of het rekenfout van 776.233.000 van Sven Frats ?
    Of Bjornke Soenen’s favoriet, Sleepy Joe in Glasgow met een geweldige scheet tijdens zijn speech ?

    MSM
    Morbide Seniele Mesthopen
    Aka ‘Het gekakel voor het Orakel van Brakel…’

  2. Bedreigd? Uit zelfbescherming wellicht en een stok achter de deur. Waarom zouden ze diezelfde media anders blijven subsidiëren? Wiens brood men eet, diens woord men spreekt!

  3. Het is tekenend dat sedert vivaldi aan de macht is dat de media haar toen al precaire onafhankelijkheid helemaal heeft opgegeven. Gepaaid door de vele miljoenen die de media toegestopt krijgt, zonder dat ze dit nodig hebben met als schoolvoorbeeld het sluiten van persen in België door DPG, is er enkel nog “positief” nieuws zowel door de journalistiek als in de colums en de lezerscommentaren toegelaten. Dit getuigt van een gigantisch democratisch deficit, en ondergraaft nog meer het weinige vertrouwen in de politiek. Meerderen gaan op zoek naar media waar het nog toegelaten is “cafépraat” te verkopen, maar ook dan nog en nog veel heftiger dan iets te ondernemen tegen IS strijders en aanverwanten, gaat justitie (Q op kop) gaan vervolgen na eerst publiekelijk vernederd te hebben voor zelfs een gewoon spandoek. Als Mohameds en Abduls de stranden , recreatiecentra, de Overpoort en de stations onveilig maken, door met een AK47 in de lucht te schieten zijn het “jongeren” en “rappers”, maar JC die niet meer deed dan ook een wapen te pikken, heeft “moeten zelfmoord plegen” door verschillende kogels op zichzelf te schieten nadat hij bij naam en toenaam, met maten van zijn onderbroek in de MSM werd zwart gemaakt. België glijdt thans enorm snel af naar anarchie en onze vivaldi politici dragen hierin een onwaarschijnlijke verantwoordelijkheid.

Plaats een reactie

Delen