PS-voorzitter Paul Magnette. Photo News

PS-voorzitter Paul Magnette. Photo News

Uncategorized

Paul Magnette is kritisch voor regering-De Croo

Damien Segers

Op de Franstalige zender RTL-TVi verklaarde Paul Magnette dat hij de huidige werking van de regering niet goed vindt. Zo vindt hij dat er problemen zijn met de werkmethode van de regering.

Op het programma ‘L’invité’ op de zender RTL-TVi zei PS-voorzitter Paul Magnette kritiek te hebben op de werking van de regering. Hij blikte onder andere terug op de discussie over de vaccinatieplicht voor zorgverleners. Zijn partij was voor een algemene verplichting, en niet het viseren van de zorgberoepen. Vicepremier Pierre-Yves Dermagne (PS) zou zich volgens Magnette bovendien verzet hebben tegen de sanctie van ontslag na de verplichting.

Bovendien vindt de PS-voorzitter dat men vaak akkoorden sluit waar later “geen tekst” voor blijkt te bestaan. De regering zou volgens hem ook te haastig zijn. Het overlegcomité van 17 november geeft hij als voorbeeld. “Er is een methodologisch probleem. Dat is het. En ik heb het hier al over gehad. Ik denk dat we er echt voor moeten zorgen dat we meer tijd nemen om ons voor te bereiden. Wij hebben dit ook gezien bij de overlegcomités. We hebben een overlegcomité waar we maatregelen aankondigen, en tien dagen later moeten we opnieuw beginnen en moeten we het opnieuw doen. Terwijl de maatregelen in principe voldoende hadden moeten zijn. Het werkt niet.“, aldus Magnette.

Magnette vindt zichzelf geen schaduwpremier

Als reactie op en kritische houding tegenover de regering, vroeg de interviewer van RTL Pascal Vrebos aan Paul Magnette of hij “schaduwpremier” is. “Neen. Ik wil niet de schaduwpremier spelen. Ik heb een regering gevormd met Alexander De Croo. Op een bepaald moment maakten we de keuze, en ik zei: ‘Zeer goed, jij mag premier worden’, aangezien de twee grootste Vlaamse partijen niet in de regering zaten.“, verklaarde Magnette.

Hij vervolgde zijn betoog door te zeggen dat dit hem er niet van weerhoudt om altijd de waarden en principes van het socialisme te verdedigen binnen de regering.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Damien Segers is masterstudent geneeskunde met een breed interessegebied. Zo focust hij zich naast gezondheid en wetenschap onder andere op politieke ontwikkelingen in Duitsland. 

5 gedachten over “Paul Magnette is kritisch voor regering-De Croo”

  1. Op de Franstalige zender RTL-TVi verklaarde Paul Magnette dat hij de huidige werking van de regering niet goed vindt. Zo vindt hij dat er problemen zijn met de werkmethode van de regering (sic). Breek nu mijn klomp. Magnette die mijn politieke analyses (voorzichtig) bevestigt. Waarom blijft hij dan aanmodderen bij de Vivaldi criminelen? Hoe zegt men dat ook weer in Charleroi? Jawel: “Qui se ressemble s’assemble”. Maw meneer Magnette is medeplichtig aan de misdrijven en het onheil dat de Vivaldi criminelen veroorzaken.

  2. Gedenk de spreuk: “De Vlaming wikt en de Waal beschikt”. Hierbij aansluitend, BDW is de enige politicus in België die het hoofd buigt, als bewijs van zijn onderdanigheid, bij het begroeten van de koning-burger Filip van België.

Plaats een reactie

Delen