Een spandoek van de actievoerders nabij het eetfestijn van Vlaams Belang Gent. Foto facebook

Een spandoek van de actievoerders nabij het eetfestijn van Vlaams Belang Gent. Foto facebook

Uncategorized

Pindakaasmerk lanceert kinderboek met “voornaamwoorden” ter ere van “Trans Awareness Week”

Niels Geerinck

Het merk Kraft lanceert een kinderboek waarin “het belang van het gebruik van de juiste voornaamwoorden” wordt aangeleerd. De actie komt er omwille van “Trans Awareness Week”.

Het merk deelde de actie via hun officiële Twitterpagina. Kraft ontwikkelde het boek samen met Nick North, auteur en zelf een transgender man. “Voor #TransAwarenessWeek willen we de wereld inclusiever maken, dus brengen we samen met onze vriend Nick North een boek uit over het belang van het gebruik van voornaamwoorden”, zo verklaarde het merk.

In het boek “His, hers, them and theirs: learning pronouns with the bears” presenteren de twee mascottes van Kraft pindakaas: Crunchy en Smoothie, de verschillende voornaamwoorden. Met extra aandacht voor degene die gebruikt worden door de LGBTQ-gemeenschap. “Voor de Trans Awareness-week willen Crunchy en Smoothie samen met jou leren over voornaamwoorden!”, zo promoot Kraft het boek.

Vanaf 20 november is het te verkrijgen, alle opbrengsten van de boekverkoop gaan integraal naar de LGBTQ-organisatie Rainbow Railroad.

Kritiek

De lancering en het boek kunnen rekenen op heel wat kritiek. Zo reageert iemand onder de tweet “Wat heeft dit in hemelsnaam met het verkopen van etenswaren te maken?” en nog iemand anders fulmineert “Het is door deze onwetenschappelijke, woke, pseudoreligieuze nonsens dat Kraft promoot, dat mensen wel weten welke merken ze in de toekomst gewoon moeten vermijden”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

5 gedachten over “Pindakaasmerk lanceert kinderboek met “voornaamwoorden” ter ere van “Trans Awareness Week””

  1. Merken die op de kar van de politieke correctheid springen doen dit niet uit overtuiging maar uit winstbejag.
    Kraft zal wat meer potten pindakaas kunnen slijten aan poco-woko’s die de pindakaas dan kunnen smeren waar de zon niet bij kan.

  2. Hoe komt het toch dat die WOKE gasten zoveel forum krijgen? Media: stop daarmee ! En voor alle LBGTQ gasten: mensen met een andere afwijking zetten daar toch ook geen grote mond over op ? Ooit gehoord van “mongooltjes-pride” of een “authisten-optocht” ?

Plaats een reactie

Delen