Poolse grenswachten - Afbeelding: Twitter

Poolse grenswachten - Afbeelding: Twitter

Uncategorized

Polen: groep van vijftig migranten breekt door grens

Niels Geerinck

Zaterdagavond braken er 50 migranten doorheen de Poolse grens. Dat deden ze nabij Dubicze Cerkiewne. De Poolse politie bevestigde later dan er 22 Irakezen werden aangehouden.

In het grensgebied tussen Wit-Rusland en Polen bevinden zich momenteel duizenden migranten. Ze werden met begeleiding van Wit-Russische grenswachten naar daar gebracht. Vanuit het grensgebied willen ze Polen binnendringen, om uiteindelijk asiel aan te vragen in West-Europa. De spanningen liepen al hoog op.

Zaterdag waren er nog tal van andere pogingen om door de grens te breken. Toen raakte een Poolse agent gewond nadat migranten de grenswachten bekogelden met stenen. Volgens de Poolse autoriteiten werden er vier mensensmokkelaars aangehouden: twee Georgiërs, een Pool en een Syriër.

De Europese Unie beschuldigt Minsk van het transporteren van illegale migranten naar de buitengrenzen van de EU, om als vergelding in te zetten tegen de sancties die werden getroffen door de EU na de laatste verkiezingen in het land. De Wit-Russische leider Aleksandr Loekasjenko ontkent alle beschuldigingen. Volgens hem is de EU zelf verantwoordelijk voor het veroorzaken van de migratiecrisis.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

5 gedachten over “Polen: groep van vijftig migranten breekt door grens”

  1. Met 1 hand een keivend vingertje opsteken naar Wit Rusland en Polen en met de andere hand geld uitdelen aan NGO’s die niets anders doen dan het facileteren van illegale migratie. De EU verliest dag na dag al haar credibiliteit en demonsteert weer eens haar onkunde en onmacht.

Plaats een reactie

Delen