Beeld ter illustratie (Shutterstock)

Beeld ter illustratie (Shutterstock)

Cultuuroorlog

Politicoloog: “Islamisme groter gevaar dan rechts of links”

Damien Segers

De in Keulen gevestigde politicoloog Heinz Theisen beschuldigt westerse politici ervan het gevaar van islamisme te onderschatten. Hij deed de uitspraken op een bijeenkomst genaamd ‘Vijanden van de open samenleving‘, georganiseerd door de liberale Friedrich-Neumann Stichting. Dat meldt Junge Freiheit.

De politicoloog waarschuwde dat de stroom migranten uit het Midden-Oosten voorstanders van de politieke islam naar Europa zou brengen die hun samenlevingsmodel willen exporteren. Zo zou het gevaar volgens hem zeer groot zijn dat er in de toekomst een golf van islamistische aanslagen in Europa plaatsvindt. “Dit gevaar zal ons de komende jaren vergezellen, en het is veel groter dan het gevaar van rechts of van links”. Daarom moeten bijvoorbeeld vluchtelingen uit Afghanistan momenteel aan de grens worden gecontroleerd om na te gaan “of zij worden vervolgd dan wel of zij vervolgers zijn“.

Volgens Theisen is het verder onbegrijpelijk dat linkse groeperingen sympathiseren met het islamisme. Verder wordt elke kritiek op de islam weggezet als islamofobie. Dit is een vergissing, zegt hij. Daarnaast is de vergelijking met christelijk fundamentalisme een onterechte, volgens de politicoloog. Zo pleit geen enkele christelijke denominatie voor een opheffing van de scheiding van kerk en staat. In de Islam daarentegen is de eenheid van staat en godsdienst een inherent principe.

Toenemende invloed islamisme in moslimlanden

De toenemende invloed van het islamisme in de landen van het Midden-Oosten is ook een moeilijke uitdaging voor het buitenlands beleid van de westerse staten. Er is geen enkele liberale democratie onder de 52 islamitische staten in de wereld. De sociale en economische situatie in veel islamitische landen is uiterst somber. Zo is er bijvoorbeeld een sterke bevolkingsgroei, die wijst op economische vooruitgang. Tegelijkertijd is de werkgelegenheid voor vrouwen lager dan waar ook ter wereld. Hoe groter de economische moeilijkheden, hoe sterker de politieke en religieuze onderdrukking, volgens de politicoloog.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Damien Segers is masterstudent geneeskunde met een breed interessegebied. Zo focust hij zich naast gezondheid en wetenschap onder andere op politieke ontwikkelingen in Duitsland. 

12 gedachten over “Politicoloog: “Islamisme groter gevaar dan rechts of links””

  1. Ooit was ik werkzaam in wat het grootste moslimland ter wereld wordt genoemd namelijk Indonesië. Toen ik er toekwam waren er gebeds ruimtes voor moslims en Christenen binnen de infrastructuur van de firma. Na 3 jaar verdween de gebedsruimte voor de Christenen en werd er voorgelezen uit de koran in het bedrijfsrestaurant tidens de maaltijden. Als we niet oppassen staat ons dat hier ook tewachten.

  2. Blijkbaar kunnen de grenzen gesloten worden voor corona vluchtelingen, maar niet voor illegalen. Ik vind dat heel vreemd. Wie zit daar achter ? Wie organiseert dit alles ?

  3. Zoals merkel eerder zei, “wir schaffen das” liet ze haar burgers verkrachten door moslims, bart somers uit Mechelen subsidieerd de moslimhaat en12 diyanet moskeeën en 4 millis gurus geld toe stopt. Na meer dan 50 jaar is er nog steeds niet veranderd door het extreem links beleid. Ik ben islamofoob en daar ben ik trots op, tegenwoordig is de islam al zelfs een ras volgens de politiek benoemde rechters uit Mechelen en geen haatdragende sekte; was die uitspraak niet gebeurd door een bevriende rechter van bartje somers uit het Mechelse?

  4. Islam is een voertuig voor traditie. We kunnen Islam alleen verweren door onze eigen tradities te versterken. Rationalisme, de Verlichting en modernisme hebben gefaald. Traditie vs tradtie, vuur tegen vuur.

  5. U doet aan Laster & Eerroof tegenover die “Heinz” , temeer omdat de Wetgevende Macht nog geen sluitende definitie heeft gegeven aan het PoCo-Propaganda neologisme en willekeurig invulbaar containerbegrip “Haatspraak” dat als “Hate Speech” door de allermachtigste en allerrijkste USA Lobby in hun PoCo-media werd gelanceerd.

  6. “Islamofoob” betekent “panische angst voor de Islam” excessen. Ik ben dus ook “islamofoob” overwegende wat Sharia Rechtbanken in Saoudie-Arabië en Iran plegen te vonnissen ; hoofden en.handen afhakken, ophangen aan een kraanarm, holebi’s van torens smijten etc…en wrede, mensonterende misogynie praktijken zoals clitoridectomie.

Plaats een reactie

Delen