Nederlandse politie pakt klimaatactivisten op die snelweg willen blokkeren

Illustratiebeeld. Shutterstock

Uncategorized

Politievakbonden activeren stakingsaanzegging

Wijnand Meeus

De politievakbonden activeren hun stakingsaanzegging. Tijdens het overleg met de overheden kregen ze te horen dat er voor hen geen geld zal vrijgemaakt worden. Minister van Binnenlandse zaken Annelies Verlinden (CD&V) was zelfs niet aanwezig op het overleg door haar bezoek aan de Verenigde Staten.

De vakbonden hadden sowieso weinig verwacht van de onderhandelingen. “Tenzij de minister of de premier plots opduikt met staalharde beloftes verwacht ik vandaag geen akkoord”, stelde Carlo Medo van vakbond NSPV vooraf. “En zolang er geen akkoord is, kunnen we niet anders dan actievoeren.”

Voorlopig is er dan ook geen einde in zicht van de acties die de politievakbonden gepland hebben. “Deze week voeren we nog actie en ook volgende week zullen er nog acties zijn”, zegt Vincent Houssin van de VSOA. Hij benadrukt dat de vakbonden “zes maanden voor niks onderhandeld” hebben en ze de acties niet zullen stopzetten om opnieuw gesprekken te voeren die tot niets leiden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

17 gedachten over “Politievakbonden activeren stakingsaanzegging”

  1. machtsmisbruik in de hoogste graad. Burgertje pesten is altijd al hun geliefde bezigheid geweest. Vandaag doen ze daar nog een schep bij. Het gedrag van de stakende flikken grenst aan het criminele. ik verwijs hierbij naar de dokter en verpleegster die niet door mochten aan één van hun wegbarricades, terwijl de patiënt op de operatietafel ligt te wachten. er zijn in het verleden al stakers gestraft voor mindere feiten.

  2. De meeste agenten zijn sedert de politie hervorming wel overbetaald in verhouding tot hun diploma en hun ervaring tegenover andere ambtenaren. Officieren van de Rijkswacht moesten destijds 2j militaire school volgen en 3j rechten aan de univ, geen enkele agent heeft dit ooit gedaan. Met de hervorming was iedereen “inspecteur” ook met een A2 diploma, en groeide door tot korpschef zolang ze maar de grillen van de burgemeester uitvoerden. Akkoord dat de agenten in Brussel zeker een dikke extra opslag verdienen, maar om langs de weg te zitten en kassa-kassa te spelen voor de overheid in een flitswagen…hoe laag kun je vallen om nog opslag te vragen? Wat moet het leger niet doen en wat zijn zij betaald tegenover de jonge flitsers? Het feit dat dit korps zich nu verlaagd tot “burgertje pesten” en niet de politici aanpakt, toont eens te meer welke de marionetten in het korps zijn van burgemeester en politici. Walgelijk spektakel dat een uniform dragen niet waardig is.

  3. Het loon mag dan wel laag zijn, de premies en het pensioen zijn dat zeker niet. Breng dat in evenwicht en er is ruimte voor opslag. Hun eisen liggen totaal verkeerd en zijn onredelijk.

  4. De politie pleegt machtsmisbruik door de burger, de weggebruiker, de reizigers en onze economie te gijzelen. Dat zijn schurkenstreken en een flagrante overtreding van de wetten op de openbare orde en veiligheid van verkeer. De politie die met stilzwijgende toestemming, van premier Alexander De Croo (OVLD), straffeloos chaos creëert en het publiek intimideert. Dat kan alleen in de neoliberale schurkenstaat België. De trias die de grootste bedreiging vormen van onze vrijheid en burgerrechten: de neoliberalen, de staatsveiligheid en de politie. Waar blijven de militairen en justitie om de orde te herstellen en de aanstokers tot wanorde te arresteren?

  5. Degoutante reacties van mensen die duidelijk geen benul hebben van wat het takenpakket van de politie inhoudt. Oplettende burgers zullen al wel gemerkt hebben dat politie zeer spaarzaam omspringt met het stakingsrecht. Hopelijk leveren de acties iets op en anders hoop ik dat er gestaakt wordt tot er iets verandert.

  6. De politie voert niet alleen actie voor hun loon- en pensioenvoorwaarden maar ook voor beter materieel omdat men momenteel moet werken met teveel aftands materiaal wat ook al heel lang een slepend probleem is dat maar niet opgelost raakt. Wil je de veiligheid van je burgers garanderen, wat één van de opdrachten is van een overheid, dan moet je zorgen voor een degelijk werkend politieel en justitieel apparaat.

  7. Ga de politici pesten, weiger hun bewaking laat ze niet binnen/buiten in de Wetstraat hun thuis adres, stop 30 dagen met de staatskas te spijzen door niet te flitsen. Kom 21 november mee betogen in Brussel en de collega’s die opgeroepen zijn voor te werken in Brussel aanstaande zondag dat zij solidair zijn met de betogers. Maar dat zal niet gebeuren liever de burger die het geld betaald via belastingen voor jullie loon, ja die gaan ze pesten, en zondag zullen ze ook weer hard optreden tegen de betoging, enkel de klimaat activisten en de politie zelf mogen de Wetstraat meerdere uren bezetten, de rest krijgt de bottines achter zich met traangas en de knuppel maar ook het waterkanon zal ook van de partij zijn. De laatste jaren heb ik zeer weinig respect meer voor de politie, eens zien of jullie vanaf zondag terug respect gaan krijgen of juist volledig geen respect meer voor jullie, dat hangt af van welke kant ze gaan kiezen zondag, de kant van de betogers of de kant van de politiek.

  8. Ze worden al twintig jaar lang te veel betaald. Los hiervan, verrechtvaardigt niets de macht die ze misbruiken om de samenleving en regering te gijzelen en onze economie te schaden. In deze pleegt de regering Vivaldi met opperhoofd Alexander De Croo schuldig verzuim door na te laten de openbare orde en veiligheid te herstellen. Mijn suggestie stuur de waterkanonnen naar de ordeverstoorders en arresteer de leiders van de oproer. Alle Belgen zijn gelijk voor de wet luidens de grondwet. Of niet soms? Wat de looneisen betreft: voer prestatienormen in. Alleen wie hard werkt verdiend een beloning. Schaf de vakbond premies af en wie staakt krijgt geen loon. Want staken zonder loonverlies is stelen van de overheid.

  9. Moedwillig verkeerschaos veroorzaken en zijn uniform misbruiken om de samenleving en de regering te gijzelen heeft niets te maken met stakingsrecht maar alles met terrorisme/hooliganisme en machtsmisbruik. De regering moet desnoods het leger vorderen om een einde te maken aan de illegale politie-agressie tegen de samenleving en de daders dagvaardingen voor de rechtbank. Als de flikken zich gedragen als terroristen moeten ze ook behandeld worden als terroristen. Eind vorige eeuw heb ik stakingen bij de politie gevold. De pandoren bleven toen aanwezig op het commissariaat en beantwoorden alleen dringende oproepen. Verkeerschaos uitlokken was uit den boze en strijdig met de politie-ethiek en ook al met de wet. En het is precies het gebrek aan normen, waarden en plichtbesef bij de politiehooligans die moedwillig verkeersellende veroorzaken die maakt dat de onvrede en haat bij de burger tegen de pandoren uitlokt. De politie uw vriend is helaas passé. Anno 2021 is er een nieuwe generatie flikken die bij politie gaat werken wegens het goede loon en om de burger te pesten (eufemisme). Helaas laten ze zich ook nog eens manipuleren en opfokken door demagogen bij de vakbonden.

  10. Wie de veiligheid van de burgers wil garanderen gaat niet moedwillig verkeerschaos uitlokken. Stop de politie hypocrisie aub. De oplossing: geeft dat zooitje beroepsstakers stande pede hun ontslag. Als ze elders meer kunnen verdienen dat ze het dan afbollen.

Plaats een reactie

Delen