Ursula von der Leyen (Shutterstock)

Ursula von der Leyen (Shutterstock)

Uncategorized

Privévlucht von der Leyen van 19 minuten “geoorloofd” volgens Europese Commissie

Redactie PAL

De Europese Commissie ziet geen probleem in het veelvuldig gebruik van privéjets door Commissievoorzitster Ursula von der Leyen. Dat schrijft het Algemeen Dagblad. Von der Leyen was in het oog van de storm terechtgekomen nadat in de nasleep van de klimaatconferentie in Glasgow aan het licht was gekomen dat ze een privéjet had gebruikt voor een vlucht van 50 kilometer.

De betrokken vlucht vond plaats in juni, waarbij tijdens een rondreis binnen de Europese Unie een private vlucht werd gebruikt om haar van Wenen naar Bratislava te brengen. Deze steden liggen op 50 kilometer van elkaar, wat zorgt voor een totale vliegtijd van welgeteld 19 minuten.

In een reactie op de hetze die ontstaan is ten gevolge van deze vlucht neemt de Commissie het nu op voor haar voorzitster. Eric Marmer, woordvoerder van von der Leyen, zegt dat er absoluut niet genoeg tijd was om met een auto of trein de één uur durende reis naar Bratislava te maken. Daarnaast stelt hij dat “de job van Ursula von der Leyen vereist om belangrijke relaties te onderhouden met regeringsleiders en staatshoofden die meer vergen dan een simpel Zoom-contact”.

Op de COP26-klimaattop beloofde von der Leyen nog onder andere dat “Europa het eerste klimaatneutrale continent” zou worden en dat er “een prijskaartje moet komen te hangen aan de uitstoot van CO2, omdat de natuur die prijs niet langer kan betalen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




8 gedachten over “Privévlucht von der Leyen van 19 minuten “geoorloofd” volgens Europese Commissie”

  1. Natuurlijk gaan ze dat goedkeuren. Dat is daar één pot nat. Breng dat geval maar eens voor een burgerrechtbank, de uitslag zou heel anders zijn. Dringend opdoeken die Europaverkrachters.

  2. Deze vluchten zijn ook normaal het zijn de mensen die op alles zeuren! Als ze geen vliegtuig neemt komt ze overal te laat wat dan weer echte negatieve gevolgen heeft. Mensen moeten gewoon stoppen met vlees eten en benzine wagens rijden dit zou al heel veel doen. Maar nee de gewone mens heeft geen interesse in de natuur die mag gerust vergaan zolang ze hun goedkopen troep uit de action en de zeeman maar hebben.

  3. Johnny toch, die afstand was 66km op goede wegen, waarvan 20km autosnelweg zonder wintertoestanden, af te rijden onder eender welke omstandigheden in minder dan 1 uur. De tijd van een slot te krijgen op beide luchthavens, het taxiën, het opstijgen en landen gaan meer dan 1 uur in beslag genomen hebben. Geef toch toe dat dit puur machtsmisbruik is, en een slag in het aangezicht van de klimaatmensen. Wij moeten minder met benzine rijden, maar madam haar auto zal wel geen diesel zijn, en wat met het gebruik van kerosine van haar privéjet? Ik ben iemand die nog in het leger heeft moeten dienst doen, en het eerste wat men daar leerde dat als je bevelen en regels oplegt aan anderen dat je zelf in orde moet zijn met die regels. Dus uw verdediging van Von der leyen is totaal misplaatst als verdediger van de natuur. Smakelijk en geniet van uw steak aan boord van de privéjet op de volgende vlucht met Von der leyen.

Plaats een reactie

Delen