Bea Diallo (Rechts). Foto Photonews.

Bea Diallo (Rechts). Foto Photonews.

Uncategorized

Brusselse politicus PS uit Elsene wordt minister in Guinee

Ruben Notteboom

De Brusselse PS-politicus en eerste schepen van Elsene Bea Diallo wordt minister van Jeugd en Sport in Guinee. Ahmed Laaouej, de voorzitter van de Brusselse PS, bevestigde dinsdagavond dat nieuws. Diallo is 50 jaar en heeft een dubbele nationaliteit.

De 50-jarige socialist komt uit Guinee, een klein landje in het westen van Afrika. Hij is daar bekend als bokser, maar focuste zich daarna vooral op politiek. In Guinee vond er in september een staatsgreep plaats, wat Diallo zeer nauw bij het hart ligt. Hij wist nu een positie te bemachtigen in de overgangsregering.

PS-politicus wordt minister van Afrikaans land

“Ik wil mijn Guinese landgenoten niet langer het leven zien verliezen op de Middellandse Zee of als slaven zien eindigen in Libië. Daarom heb ik na rijp beraad met mijn familie, mijn politieke partij in België en mijn collega’s in Elsene besloten om deel te nemen aan deze regering”, aldus Diallo.

De PS-politicus moet in Guinee nu projecten opstarten om de jeugd aan te zetten tot sport. Zo moet hij bijvoorbeeld de voetbalsport nieuw leven in blazen. Hij bevindt zich momenteel in Afrika, maar komt binnenkort terug naar België. Hij beweert dat hij ontslag zal indienen bij de PS. “Ik zet geen streep onder mijn engagement in België, maar de uitdagingen in Guinee zijn zo enorm dat ik welwillend op deze oproep moet reageren”, klinkt het nog.

Staatsgreep in Guinee

Op 5 september werd president Alpha Condé afgezet tijdens een staatsgreep door het leger. Luitenant-Generaal Doumbouya richtte daarna een militaire junta op en de regering en alle instellingen werden ontbonden. De grondwet werd opgeschorst en ministers en gouverneurs werden vervangen door ambtenaren en militairen. De nieuwe leiders kondigden een dag later aan dat er een nieuwe regering van nationale eenheid zou komen tijdens een periode van politieke overgang.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

8 gedachten over “Brusselse politicus PS uit Elsene wordt minister in Guinee”

  1. “Ik wil mijn Guinese landgenoten niet langer het leven zien verliezen op de Middellandse Zee of als slaven zien eindigen in Libië” dixit Bea Diallo en gaat dat verwezenlijken door de jeugd aan te zetten tot sport. LOL

  2. De problemen van Afrika zijn afwezigheid van schoolcultuur, afwezigheid van verantwoordelijkheidsbesef, afwezigheid van langetermijn-planning, democratievernielende stamcultuur en allesverwoestende corruptie. Samen met de staatsgreep is de vrees reëel dat bokser Bea Deallo aan dat laatste zal participeren. Als minister deze keer.

  3. De eerste socialist die iets ernstigs doet kwa ontwikkelingssamenwerking : de problemen ginder gaan aanpakken . Natuurlijk , van een PS er kan je verwachten dat hij hen de kneepjes van de corruptie wat gaat bijbrengen , maar in dit geval : eerst zien , en daarna oordelen .

Plaats een reactie

Delen