Binnenland politiek

“Rampzalige dossierkennis” minister Verlinden leidt tot nieuwe politieacties

Redactie PAL

Eerder vandaag sprong het overleg tussen minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) en de politievakbonden af. Daarop besloot de politie om verder te gaan met haar acties. Volgens hen was de dossierkennis van de minister “bedroevend”.

Reeds een ruime week is de politie bezig met het voeren van verscheidene acties, zoals het bezetten van kruispunten in Brussel of het voeren van stiptheidsacties in Zaventem. Telkens heeft dit enorme hinder tot gevolg. Echter zien zij zich hiertoe genoodzaakt door de jarenlange besparingen die gevoerd zijn, waarover u reeds eerder kon lezen. Verlinden had beloofd om samen met de lokale besturen een oplossing te zoeken, daar de lokale afdelingen ongeveer 35.000 van de in totaal 48.000 agenten in ons land tewerkstellen.

Volgens Verlinden zijn het die lokale besturen die nu duidelijk maken dat ze geen budgettaire marge hebben voor een loonsverhoging bij de lokale politie. Toch zegt ze “op een serene en constructieve manier” een oplossing te willen vinden. In een persmededeling komende van haar kabinet staat te lezen dat “de vakbonden en de minister eenzelfde doel hebben: de aantrekkelijkheid van de politie vergroten en de slagkracht van de politie te versterken.”

De vakbonden hebben hier echter een andere mening over. Volgens hen sprong het overleg, dat via videoconferentie verliep, al na amper 45 minuten af. In een reactie laten zij weten dat het “rampzalig verliep”. “Ze was slecht geïnformeerd en verwarde dossiers met elkaar. Het was bedroevend”, stelde Thierry Belin, woordvoerder van de NSPV. “We zijn van mening dat de sleutel voor een oplossing in haar handen ligt. Zolang de minister niet met een constructief voorstel komt is het onmogelijk om onze acties op te schorten.”, sloot hij af.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




6 gedachten over ““Rampzalige dossierkennis” minister Verlinden leidt tot nieuwe politieacties”

  1. Wat zegt men alweer van blondjes🤔😂. Dat ze potdorie is ministers pakken die gestudeerd en ervaring hebben met hun portefeuille inplaats van imbecielen te plukken uit een of ander moeras.

  2. Ik kan dit enkel maar bijtreden, het is meer dan duidelijk dat de aangeduide, let op niet verkozen, mensen niet over de bekwaamheid beschikken dergelijk ministerambt te verkrijgen en of uit te voeren. De zwakheid van het bestuur is de zwakheid van het land, als je dan weet dat er bovendien ministers zijn waar je nooit over hoort, nog nooit een woord gesproken hebben maar wel benoemd zijn een functie uitoefenen dat er helemaal niet nodig zijn maar wel het loon hebben dan zou men wel stilaan moeten gaan beseffen dat dit zo niet verder kan. Helaas wordt er gestaakt in dit land voor zaken die minder belangrijk zijn dan een burger die momenteel fiscaal leeg gezogen wordt.

  3. Alle regeringen, parlementen, justitie en andere overheidsorganen zitten volgestouwd met juristen, pol-en-soc-ers en dergelijke bollebozen die wel nooit in het werkelijke leven hebben gestaan en waarvan een niet onaardig deel zonen en dochters zijn van al dan niet gepensioneerde partijpolitieke veteranen. Moest het hier gaan over een ontwikkelingsland men zou het hebben over een bananenrepubliek. Maar België is geen republiek en exporteert eerder aardappelen dan bananen. Patattenmonarchie dus.

Plaats een reactie

Delen