Voorzitter van Comité I Serge Lipszyc betreurt het lekken van het rapport over extreemrechts (Belga)

Voorzitter van Comité I Serge Lipszyc betreurt het lekken van het rapport over extreemrechts (Belga)

Binnenland politiek

Rapport dreiging extreemrechts uitgelekt: “ernstig gevaar”

Damien Segers

Een aanvullend rapport over de dreiging van extreemrechts in ons land is uitgelekt naar de media. Daar staat onder andere te lezen dat extreemrechts een ernstig gevaar is voor onze instellingen. Dat meldt De Zondag.

Comité I, het orgaan dat toezicht houdt op de inlichtingendiensten, bevestigt in een aanvullend rapport dat er een reeële dreiging van extreemrechts bestaat in ons land. Verdere informatie kon voorlopig nog niet gegeven worden, omdat de parlementsleden nog geen veiligheidsmachtiging hebben voor gevoelige informatie. De conclusie van het rapport echter, is duidelijk “De elementen, cijfers en zelfs concrete voorbeelden maken het mogelijk om, zelfs zonder het geheim van informatie of het geheim van het beraad of het beroepsgeheim te schenden, te staven dat er wel degelijk een ernstige bedreiging bestaat voor onze instellingen, zoals reeds vele malen is gezegd en geschreven in vorige verslagen”

Dat het rapport gelekt is, valt niet in goede aarde bij het Comité I. Voorzitter Serge Lipszyc sluit een klacht niet uit. Hij betreurt ten zeerste dat het rapport bijna onmiddellijk gelekt is naar de pers. Hij veroordeelt het lek, en de persoon die erachter zit. Een Kamercommissie zal het rapport bespreken op maandag 8 november omstreeks 14 uur.

Eerder al extreemrechts complot gezien door Lipszyc

De voorzitter van Comité I sprak zich eerder al opmerkelijk uit over extreemrechts in ons land. In een interview met magazine Wilfried in oktober verklaarde hij dat sommigen binnen de Belgische staat er baat bij hebben om extreemrechts te promoten. Verder noemde hij het langstzittende Vlaams Parlementslid Filip Dewinter (Vlaams Belang) een “Chinese spion“. Ook over andere parlementariërs spreekt hij zich scherp uit “Ik heb te maken met een verzwakt parlement, bestaande uit parlementairen aan wie ik uitleg moet geven zoals aan onbenullen. Ze zijn onwetend, en ze zitten gewrongen tussen interne politieke conflicten.” De Belgische staat zelf noemde hij “een gebouw op los zand” dat op instorten staat.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Damien Segers is masterstudent geneeskunde met een breed interessegebied. Zo focust hij zich naast gezondheid en wetenschap onder andere op politieke ontwikkelingen in Duitsland. 

27 gedachten over “Rapport dreiging extreemrechts uitgelekt: “ernstig gevaar””

  1. Professor Marc Elchardus heeft nochtans de feiten al blootgelegd. De grootste dreiging is de islam.
    Helaas moet een groepje amb(etan)tenaren van het comité I(dioot) nu de rood-groene vivaldi-regering volgen.
    Halal-gebral uit de vivaldi-stal…

  2. Ik heb eerder de indruk dat Comité I een ernstig gevaar is voor onze instellingen. Dat Comité lijkt wel bevolkt met gevaarlijke gekken die overal spoken zien. Filip Dewinter is een Chinese spion en ik ben een Noord-Koreaanse spion.

  3. Die man heeft psychische bijstand nodig. En dit moet ons beschermen? Wit-Rusland achterna. Dit is er ver over. Zou ons beter beschermen tegen de import van de radicale Islam. Opletten voor onze democratie met zo iemand! En dit laten onze parlementsleden zomaar zeggen?

  4. Als alles wat niet links is als extreemrechts gebrandmerkt wordt, zal dit rapport zeker kloppen. Elchardus zal ondertussen ook wel een speciale vermedling krijgen. Ondertussen kunnen de volgelingen van de Godsdienst van de Wrede hun gang gaan.

  5. Alles dat “lekt” in de morgen is zéér zwaar politiek geïnspireerd en niet toevallig.
    We gaan nog véél van dit soort manipulatie meemaken want ze weten dat het VB een eind zal maken aan de subsidiebron nl politieke meesters…

  6. Blijkbaar is deze heer Lypszic een extreem linkse fan die aanvoelt dat links alsmaar meer veld aan het verliezen zit .Links is Antifa de plunderaars en moordenaars ,Links is de Islam met hun andere manier van leven waar de vrouw misbruikt en geen betekenis heeft . Waar de holebi gemeenschap vernietigd moet worden .De westerse mensen in hun eigen land haten omdat ze genieten van het leven .Deze man zou beter eens naar de echte bedreiging kijken en deze komt niet van rechts

  7. 🤣Het is weer extreem-rechts. Het is te hopen dat die dreigingen uitmonden in een revolutie. Zo is het destijds in Frankrijk ook begonnen. Deze regering moet dringend ten val gebracht worden en alle betrokken politici, virulogen en andere leugenaars onmiddellijk berechten en levenslang opsluiten of… .

  8. Ach, een Luiks MR partijcreatuur die “extreem rechts” ziet vliegen? Als hij met die instellingen de voormalige liberalen het schaamlapje voor de Waals belang regering van Alexandre Porno bedoelt dan kan dat natuurlijk wel kloppen. Ja hoor voor de macht van het blauwe postjesapparaat is het risico bij verkiezingen extreem, of dat op enige mannier “rechts” is betwijfel ik, ik noem dat het centrum van de brave betalende burger.

  9. Typische uitspraken van een extreem links individu. Samen met ER en BLM en antifa, die absoluut geen gevaar vormen voor de veiligheid (kuch,kuch) zullen ze de naties verder in de afgrond duwen. Islam, iemand?

  10. Extreem rechts zal vermoedelijk wel bestaan.
    Echter, ik begrijp deze focus niet.
    Iedereen weet dat de voedingsbodem wordt getriggerd door een veel erger gevaar.
    Een gevaar bovendien gevoed en onderhouden door lafheid in politieke middens.

  11. Het gevaar van ” extreem ” ( dus al wie niet klakkeloos extreem links achterna loopt ) rechts : ze zouden de verkiezingen kunnen winnnen , en de subsidiemaffia aanpakken . En wie weet vlaanderen nog deftig besturen ook . En de media doen schrijven voor hun lezers door hen ok geen belastingsgeld meer naar de kop te smijten .Dat is een zeer groot gevaar voor de graaiers en volksverraders .

  12. Vivaldi zoekt al een excuus om al wat rechts is te kunnen uitsluiten aka verbieden bij de volgende verkiezingen. We zullen enkel nog mogen stemmen op wat zij willen, een linkse dictatuur.

  13. Toch eigenaardig dat het altijd extreem rechts is dat staatsgevaarlijk is en een gevaar voor de Belgische staat; Zij die de aanslagen plegen zoals vroeger CCC en de islamieten zijn geen gevaar kom dat eens uiteggen; Hoeveel rechtse groepen en ze bedoelen natuurlijk VLAAMSE groepen hebben ooit aanslagen gepleegd. Het zijn niet Vlaamse rechtse extrimisten die indertijd de Ijzertoren opgeblazen hebben.

  14. Bij iedere nieuwe verkiezingen veranderen de kleuren van stoeltjes in de hoogste organen van dit apenland een straatje zonder einde en wie op die stoeltjes zit spreekt en leeft uit de hand van wie er in de wetstraat 16 zijn bek elke dag zit vol te stampen de burger is hier het grootste slachtoffer van,Jurgen Connincks is afgeschoten door vreemde troepen op Belgisch grondgebied want geen enkele Belgische militair wou dit op zijn geweten eerder is links een gevaar voor gans dit land.

  15. Is die constatatie wel objectief-correct “kosher”, Mr. Lypszyc ? Dat “verzwakt Parlement” is wel democratisch verkozen terwijl u dat zeker niet bent ! Maar wel “benoemd”, door welke belangen groep(en) dan ook eventueel of mogelijk naar voren geschoven. Dat het Parlement u daar eens uitleg over vraagt.

Plaats een reactie

Delen