Glenn Youngkin (Shutterstock)

Glenn Youngkin (Shutterstock)

Uncategorized

Republikein Glenn Youngkin verkozen tot gouverneur Virginia

Pieter Van Berkel

De Republikein Glenn Youngkin is verkozen tot gouverneur van Virginia. Hij versloeg zijn Democratische tegenstander, voormalig gouverneur Terry McAuliffe.

Youngkin is een voormalig zakenman en profileerde zich als politieke buitenstaander. De laatste weken steeg hij pijlsnel in de peilingen. Belangrijke verkiezingsthema’s waren onder meer het al dan niet onderwijzen van ‘critical race theory’ en de coronamaatregelen, zoals het verplicht dragen van een mondmasker. De Republikein beloofde meer inspraak voor ouders in het lessenpakket op scholen.

Voormalig president Donald Trump (Rep.) verloor Virginia in 2020 nog met 10 procentpunten. De uitslag van de gouverneursverkiezingen wordt beschouwd als een politieke barometer voor de tussentijdse congresverkiezingen van 2022.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

6 gedachten over “Republikein Glenn Youngkin verkozen tot gouverneur Virginia”

  1. Deze huidige seniele president zal geen 2de termijn uitzitten. Zoals in dit apenlandje hebben de meeste Amerikanen zich laten meeslepen door de woke media. Ze zullen zich geen 2de keer in de zak laten zitten, tja, behalve de aangetaste linkse linkies hé, die weten niet beter.

  2. Michelle Wu 吳弭, een Amerikaanse advocaat en dochter van Taiwanese immigranten, is de eerste Aziatische Amerikaanse vrouw die in de Raad zit.

    Wu werd voor het eerst verkozen in 2013 en is sinds januari 2014 lid van de gemeenteraad van Boston. Van januari 2016 tot januari 2018 was ze voorzitter van de Raad, de eerste gekleurde vrouw die die positie bekleedde. In september 2020 kondigde Wu haar kandidatuur aan voor de Boston burgemeester -verkiezingen in 2021.

    In november 2021 werd Wu de eerste vrouw, de eerste Aziatisch- Amerikaanse en eerste gekleurde persoon die rechtstreeks werd gekozen als burgemeester van Boston.

Plaats een reactie

Delen