Beeld uit Attack on Titan & Paul Gosar (Wikimedia)

Beeld uit Attack on Titan & Paul Gosar (Wikimedia)

Uncategorized

Republikeins congreslid gestraft wegens Japanse tekenfilm

Pieter Van Berkel

Republikeins congreslid Paul Gosar is door zijn Democratische collega’s in het Huis van Afgevaardigden gestraft nadat hij een bewerkte Japanse tekenfilm tweette, waarin te zien was hoe hij Democraten met zwaarden te lijf gaat.

Alle Democraten en twee Republikeinen stemden woensdag voor een officiële afkeuring. Gosar wordt bijgevolg uit de Toezichtscommissie en commissie Natuurlijke Hulpbronnen gezet.

Aanleiding voor de ophef is een bewerkte clip van de Japanse tekenfilm (anime) Attack on Titan, die op 8 november door Gosar getweet werd. Het filmpje duurde 90 seconden en was doorspekt met beelden van de Amerikaans-Mexicaanse grens. In bepaalde fragmenten werden de gezichten van de hoofdpersonages vervangen door die van Gosar en andere Republikeinen. De monsters in de tekenfilm werden vervangen door Democraten als Alexandria Ocasio-Cortez en Joe Biden, die in het clipje aangevallen werden met zwaarden.

Volgens voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi (Dem.) gaf het filmpje blijk van “intimidatie op de werkplek en geweld tegen vrouwen”. “Bedreigingen van geweld tegen leden van het Congres en de president van de Verenigde Staten mogen niet worden getolereerd”, zei Pelosi.

Volgens Gosar zet de tekenfilm niet aan tot geweld, maar gaat het om een symbolische weergave van een politieke strijd. “De tekenfilm geeft de symbolische aard van een strijd tussen wettig en onwettig beleid weer en is op geen enkele manier bedoeld als als een gerichte aanval op Cortez of Biden. Het is een symbolische tekenfilm. Het is niet het echte leven.”

De bewuste video werd intussen door Twitter verwijderd.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

1 gedachte over “Republikeins congreslid gestraft wegens Japanse tekenfilm”

Plaats een reactie

Delen