Rekenhof onderzoekt 16,5 miljoen euro aan te dure uitgaven Kamer: “Mocht het een bedrijf zijn, was het al lang failliet”

Tom Van Grieken en Alexander De Croo in de Kamer. Photonews

Uncategorized

Rik Torfs: “Klimaathysterie verkleint democratisch draagvlak voor maatregelen”

Simon Segers

Professor Rik Torfs (KU Leuven) heeft zich op Twitter uitgesproken tegen de alarmerende toon op de klimaatconferentie van Glasgow die momenteel aan de gang is. Hij gelooft dat dit geen doeltreffende strategie is om de bevolking warm te maken voor klimaatbewustzijn.

Alok Sharma, de voorzitter van de klimaattop, zei dat het recente IPCC-rapport een duidelijke boodschap brengt. “Beste vrienden, in alle landen zien we de verwoestende impact van een veranderend klimaat: overstromingen, orkanen, bosbranden en recordhoge temperaturen. We weten dat de planeet die wij delen verandert in de slechtst mogelijke zin”, aldus Sharma. De voorzitter benadrukte ook dat de conferentie in Glasgow de laatste hoop is om een de opwarming te beperken tot 1,5 °C.

De laatste kans

Torfs is echter sceptisch over de efficiëntie van dergelijk klimaatalarmisme. “Voorzitter klimaattop spreekt in toespraak over “laatste kans.” Benieuwd wat hij de volgende keer zal zeggen”, schreef hij op Twitter. De professor vreest dat de kloof met de gewone burger en het klimaatactivisme op deze manier alleen maar toeneemt. “Hoe meer show, hoe hysterischer de interventies en commentaren tijdens de klimaatconferentie, hoe groter het wantrouwen van de ‘simpele’ burger wordt. Terwijl maatregelen met een democratisch draagvlak juist noodzakelijk zijn.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

20 gedachten over “Rik Torfs: “Klimaathysterie verkleint democratisch draagvlak voor maatregelen””

  1. Klimaathysterie is godsdienstig en gelijkt op Jehova Getuigen in de Wachttoren. De wereld zal vergaan in 2000, 2005, 2010, 2020 … zeker in 2025 en helemaal zeker in 2030.

  2. Weer iemand die ze niet meer gaan uitnodigen op de VRT. Laat het niet aan je hart komen Rik, een lange natuurwandeling is zoveel beter. Misschien kom je op zo een wandeling Jezus tegen die je dan kan vertellen hoe hij met harde hand de farizeeers en tollenaars uit zijn tempel joeg.

  3. Persoonlijk betwijfel ik ten sterkste, dat de wereld er binnen tien jaar aangaat, zoals sommige klimaatactivisten beweren. Wel denk ik dat klimaathysterie en de daarmee gepaard gaande irrationele en overhaaste beslissingen onze beschaving binnen de komende 10 jaar ernstige schade kunnen toebrengen. Rik Torfs heeft gelijk dat zulke emo-politiek meer kwaad dan goed doet.

  4. Rik Torfs heeft gelijk: klimaathysterie dient tot niets.
    De natuur beslist zelf in welk klimaat we moeten leven en daar kunnen Greta, Anuna en alle klimaatgeleerden en alle klimaatsubsidies nu of nooit iets aan veranderen. Niets of niemand kan bepalen wanneer de zon moet schijnen, het moet regenen, vriezen of weet ik veel.

  5. Groot gelijk heeft die mens! Ik heb hem laatst nog zijn mening zien geven over de haat van woke die onze samenleving van binnenuit kapot maakt en ook in de klimaathysterie heeft hij gelijk. Ja, we zijn slecht bezig met de aarde, maar we gaan niet op jaar alles terugdraaien van 200 jaar industriële revolutie, en we gaan zeker niet allemaal dood zijn tegen 2030, tenzij het komt door zelfmoorden vanwege de schuld die ons aangesmeerd wordt en de extra belastingen die opgelegd werden om ze dan niet voor het milieu te gebruiken. Als landen als Rusland en China niets doen, waarom dan alle lasten van de wereld bij ons leggen? Ik heb geen geld om mijn huis te isoleren, trouwens wat voor zin heeft het als de regels jaarlijks veranderen? Ik heb geen 50k€ om een elektrische wagen te kopen waar ik hooguit mee tot in de Ardennen kan rijden. Hoe perfide is onze Vlaamse regering om de slechte staat van het milieu te misbruiken om uit de kosten van de corona te komen? Alles draait om geld, en de werkende Vlaming heeft dat niet meer, we onderhouden al voor 80% het ganse land, dus stap voor stap in de kosten voor “het milieu”.

  6. Allemaal blablabla wat die mensen van het IPCC vertellen. Toen Al Gore in 2008 met zijn inconvenient truth afkwam, lag de klimaatopwarming al 10 jaar stil (vandaar dat men het nu pieus over ‘klimaatverandering’ heeft). Zijn hockeystickcurve was een fantasietje, maar daar hoor je de MSM niets over zeggen. Hun (2015?)-studie naar de opwarming van het zeewater was vervalst (anders zou blijken dat het zeewater niet was opgewarmd) en hun studie naar het CO2-gehalte in het poolijs was cherry picked (meer dan 50% van de ijskegels weggegooid, anders zou blijken dat er tijdens de ijstijd veel meer CO2 in de lucht zat dan gedacht). Dat het ijs op de Zuidpool aan de ene kant afsmelt, maar bijgroeit aan de andere kant, is eveneens een goed bewaard geheim. Iemand de emails van Climategate gelezen? Is er iemand die na het verteren van deze lectuur nog denkt dat deze kliek aan wetenschap doet? Iemand?

  7. En wat als Russische en Britse geleerden nu eens gelijk krijgen, en de aarde afkoelt ipv opwarmt?
    Wat dan ook, de schade die wordt toegebracht door deze Klimaatkerk zal wezenlijk zijn.
    Net zoals bij corona is ook hier geen ernstig debat. Wie kritische vragen stelt wordt uitgesloten.

  8. Natuurlijk is klimaathysterie nefast voor de burger !
    Rik Torfs heeft ons al dikwijls het juiste voorgehouden.
    Blij dat er ook zo’n mensen bestaan. Juist zoals eerder Etienne
    Vermeersch zijn analyses de juiste waren.

  9. Wel jammer dat we in Vlaanderen geen enkel persorgaan hebben dat klimaatsceptici aan het woord laat. Ook de rechtse pers lijkt de klimaatbal eerder in het midden te willen houden. Wie zich toch wat dieper in het onderwerp wil verdiepen kan ik Nederlandse site climategate.nl aanbevelen.

  10. Op welke manier kan de (r)overheid het geld stelen dat op de spaarboekjes staat van de werkende Vlamingen. Lang hebben ze niet moeten nadenken, want de klimaatgekkies snellen hen ter hulp! Deze doemdenkers denken dat ze de thermostaat op aarde kunnen regelen! Mensen, open uw ogen voor deze linkse gestoorden ze (definitief) sluiten.

  11. Het ECO-fascisme is pure & onversneden hysterie en negeert het wetenschappelijk feit dat de opwarming en afkoeling der aarde een cyclisch fenomeen is dat al miljoenen jaren aan de gang zou zijn.

  12. Over de olifant in de kamer wordt niet gepraat: de bevolkingsgexplosie.
    Kijk naar de groei van CO2 uitstoot en de groei v/d wereldbevolking: correlatiecoëficient 1.
    Het zou goed zijn een scenario te bedenken om de groei te stoppen en het met wat minder mensen te doen. Maar dat botst onder andere met het concept van sociale ‘zekerheid’. Zolang we een groeimodel hanteren en de huidige generatie de volgende generaties gijzelt kan het niet goed komen.
    De aarde wordt geen m2 groter, terwijl ik dit typ zijn er wel een 1000-tal wereldburgers bijgekomen, en enkele voetbalvelden tropisch woud gekapt.
    Voor de rest is alles normaal.

  13. Over de olifant in de kamer wordt niet gepraat: de bevolkingsexplosie.
    Kijk naar de groei van CO2-uitstoot en de groei van de wereldbevolking: correlatiecoëfficiënt 1.
    Het zou goed zijn een scenario te bedenken om de groei te stoppen en het met wat minder mensen te doen. Maar dat botst onder andere met het concept van sociale ‘zekerheid’. Zolang we een groeimodel hanteren en de huidige generatie de volgende generaties gijzelt kan het niet goed komen.
    De aarde wordt geen m² groter, terwijl ik dit typ zijn er wel een 1000-tal wereldburgers bijgekomen, en enkele voetbalvelden tropisch woud gekapt.
    Voor de rest is alles normaal.

Plaats een reactie

Delen