Rik Torfs (Photonews)

Rik Torfs (Photonews)

Cultuuroorlog

Rik Torfs: “Nooit gedacht dat ik ‘conservatief’ genoemd zou worden omdat ik democratie verdedig”

Redactie PAL

Op Twitter hekelt de ex-rector van de KU Leuven het gebruik van de term ‘conservatief’ om hem te beschrijven. Volgens Torfs zou zijn verzet tegen onder andere de coronanoodtoestand 30 jaar geleden normaal geweest zijn, en geen kenmerk van een conservatief denkbeeld.

“Dertig jaar geleden had ik nooit gedacht dat ik als ‘conservatief’ zou worden beschouwd omdat ik de democratie verdedig (tegen al te simpele ‘noodtoestanden’ voor corona of het klimaat) of voor individuele mensenrechten opkom (tegen het groepsdenken). De tijd definieert de mens”, tweette Torfs vanmorgen.

In zijn tweet wordt niet enkel de invoering van het CST aangehaald, maar ook het inroepen van de noodtoestand inzake klimaat is volgens Torfs een ongezonde evolutie die niet zomaar aanvaard mag worden. Daarbij kan de regering immers uiterst vergaande maatregelen nemen zonder al teveel tegenkanting. Ten slotte wijst hij ook op zijn strijd voor de individuele mensenrechten en tegen het groepsdenken.

Het is niet de eerste keer dat Torfs de invulling die vandaag aan de term “conservatief” wordt gegeven bekritiseert. Zo liet hij eerder via hetzelfde forum optekenen dat “je vroeger conservatief was als je alles bij het oude wilde laten”, maar dat je vandaag al zo genoemd wordt wanneer je “de opgeklopte waan van de dag niet al te ernstig neemt”.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




8 gedachten over “Rik Torfs: “Nooit gedacht dat ik ‘conservatief’ genoemd zou worden omdat ik democratie verdedig””

  1. Ik ben vierenzeventig en wou dat ik van deze wereld kon verdwijnen zonder man, kinderen en nageslacht verdriet te doen, zelfmoord zal ik dus niet plegen. De teloorgang en decadentie van de westerse beschaving, het klimaat doemdenken de dictatuur die via de corona pandemie geïnstalleerd wordt. Hoewel ik gevaccineerd ben, ben ik niet blind voor de dubbele agenda van de machtshebbers. Onze kinderen en binnenkort ook de kleinkindjes zijn al volledig geindoctrineerd door de woke en klimaat religie, zullen in elk geval niet kunnen zeggen dat ik hen niet verwittigd heb. God help me en haal me hier weg!

  2. In de vorige eeuw nooit gedacht dat de liberalen (momenteel OVLD) een bedreiging zouden vormen voor de democratie, en via het klimaatfundamentalisme zouden proberen chaos te creëren door België en Vlaanderen 100 % afhankelijk te willen maken van elektrische energie. Wiens belangen dienen zij eigenlijk?

  3. De media regeren het land. Zij maken of breken politici. zij sturen ons onderwijs en onze economie. Die media zijn al lang niet meer onze media. Ze worden bestuurd vanuit een ander land. Francken en Annemans weten welk land dat is. (Tip: het is niet China, Rusland of Iran)

  4. Luther,je vergeet nog hun moslim liefde wie voor alles moet wijken.Trine heeft gelijk,.Ik verwacht een overrompeling door de moslims tegen 2030,zodoende zullen de klimaatdoelstellingen opzij geschoven worden voor een bloedige isis- moslim-dictatuur.Poetin heeft het goed doorzien en blijft op de achtergrond om zijn volk te beschermen.Boris leeft op een eiland en kan zijn plannen uitvoeren zonder pottenkijkers.

  5. Was iedereen dan maar wat meer conservatief en niet als schapen achter de zichzelf tot Goeree uitgesproken leider zou lopen, kwam er misschien meer tegenwind en opstand om deze bende armoezaaiers de wereld uit te helpen.

  6. Volledig met U eens, regeringsgezinde rechters en virologen nemen grondrechten en vrijheden af onder valse voorwendsels, democratie wordt met de voeten betreden, het parlement wordt buiten spel gezet, alles moet woke en genderneutraal worden, over alles worden zinloze beslissingen genomen zonder de bevolking te raadplegen. Als er geen kantering komt zijn we allemaal verloren, en onze nakomelingen zullen hier de dupe van zijn.

Plaats een reactie

Delen