Uncategorized

Steve Bannon beschuldigd van minachting congres

Redactie PAL

De beschuldiging kadert in het onderzoek rond de bestorming van het Capitool begin dit jaar. Dat schrijft de BBC. Bannon weigert namelijk medewerking aan het onderzoek, wat hem nu een ten laste legging oplevert.

Bannon, de ex-adviseur van voormalig president Trump, was opgeroepen voor een hoorzitting in het congres. Die worden al geruime tijd georganiseerd om erachter te komen wie verantwoordelijk is voor de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021. Daar bestormden voorstanders van Donald Trump het gebouw waar op dat moment de stemmentelling plaatsvond van het kiescollege. Tijdens de rellen vielen 5 doden, waaronder een vrouw die werd neergeschoten door een agent in burger.

Steve Bannon weigert nu echter om zijn medewerking te verlenen aan het onderzoek. Aan de ene kant wil hij niet komen opdagen om een verklaring af te leggen, en anderzijds weigert hij ook om documenten aan het committee dat belast is met het onderzoek af te geven. Daarvoor wordt hij nu aangeklaagd wegens “minachting van het congres”. Op een dergelijk misdrijf staat een maximale gevangenisstraf van één jaar en een geldboete van 100.000 euro.

Voormalig president Donald Trump heeft zich inmiddels ook gemengd in de zaak. Hij blijft Bannon, die in 2017 nog aan de deur gezet werd door Trump maar hem steeds trouw bleef, aansporen om geen verklaringen af te leggen in de zaak. Volgens Trump kan Bannon immers genieten van “executive privilege”, een principe uit het recht die medewerkers van de president beschermt wanneer van hen info gevraagd wordt, zelfs nadat die president zijn ambt heeft neergelegd.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




2 gedachten over “Steve Bannon beschuldigd van minachting congres”

  1. Zijn ze zo bang van een republikeinse overwinning . zijn ze zo bang dat de nederlaag zo groot is dat ze het zelfs met fraude niet meer kunnen afwentelen . Zijn ze zo bang dat de volgende verkozenen het volk blijven vertegenwoordigen , en niet de “woke brigade ” ?

  2. Mooi. Bannon is een ordinaire crimineel. Niet de “slimme strateeg” zoals velen dachten. Ook bij Breitbart mag Bannon niet meer binnen.

Plaats een reactie

Delen