Cultuuroorlog

Studenten vinden apparaat uit om niet politiek correct taalgebruik te detecteren

Redactie PAL

Studenten van de Dubai Institute of Design and Innovation kwamen op het idee om dit apparaat te ontwikkelen. Het moet naar eigen zeggen “kwetsend taalgebruik” detecteren en mensen bewust maken van de impact die hun uitspraken kunnen hebben.

Het apparaat heet Themis – zoals de Griekse godin van orde en recht – en staat tussen 80 uitvindingen op de site van The Global Grad Show. Dit is een platform die uitvindingen vanuit de hele wereld in de spotlight zet komende van universitaire studenten. Volgens hen gaat het om “een internationaal podium voor jong talent die werken rondom sociale en maatschappelijke problemen.”

De Themis is een toestel dat in de kamer constant meeluistert met de gesprekken die gevoerd worden. Indien de Artificiële Intelligentie op een bepaald moment woorden oppikt die niet politiek correct zijn zal Themis ingrijpen. Het apparaat zal dan geluid beginnen maken, wat de persoon die sprak 2 minuten de tijd geeft om na te denken over wat hij/zij verkeerd heeft gezegd en hiervoor excuses aan te bieden. De Themis is met andere woorden de verpersoonlijking van politieke correct taalgebruik die op elk moment met extreem storende geluiden zelfreflectie probeert teweeg te brengen.

Naar eigen zeggen proberen de uitvinders met hun toestel “een samenleving te creëren waarin iedereen zichzelf op een empathische manier verantwoordelijk houdt voor z’n woorden. Themis is een sociaal bewuste rechter die reacties fabriceert om het bewustzijn te doen toenemen“.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




13 gedachten over “Studenten vinden apparaat uit om niet politiek correct taalgebruik te detecteren”

  1. Bij ons heet zo’n apparaat gewoon een ‘Rien Emmery’, in de volksmond ook een ‘Heidi De Pauw’ genaamd. Varianten zijn lokaal mogelijk.
    Bij voorkeur zo snel mogelijk stroomloos zetten, terugsturen en geld weervragen wegens onbetrouwbaar en enkel unidirectioneel.

  2. 🤣🤣🤣Dat zou hier bij mij en vele anderen konstant staan te lawaaien, dit doet me denken aan de film van Stallone, demolition man, 🤣🤣🤣, mensen toch, wat wordt het volgende, een vdb als sekspop voor stieren en KI, dat zou pas verkopen🤣🤣🤣.

  3. Toch lopen die studenten van Dubai redelijk ver achter op Europa en Belgie in het bijzonder. Daar is dergelijk apparaat al een tijd niet meer nodig, omdat de hersenen – feilloos en centraal aangestuurd – gecommandeerd worden om enkel maar politiek-correct taalgebruik te hanteren. De eerste stageweken hiervoor worden doorlopen in de kindercreche, vervolglessen in de kleuterklas, weer stage op lagere school, bijlessen middelbaar, en afstudeerstage op hogeschool of unief en dan ultiem de praktijktests bij sollicitatiegesprekken. Gezien het succes bij de domeinen ‘klimaat’, ‘LGTB en Co’, ‘BLM’ ‘UNIA’ en nog enkele waarin ik me nu even verslik, werd het uitgebreid wanneer o.a. ter sprake komt: ‘Woke’, ‘Corona/annex VDB’, ‘Vivaldi’, EU, ‘Koekiebakkie’. De eerste nazichten wijzen op eveneeens nakend succes op deze onderwerpen.

  4. Dubai, bakermat van de democratie.Waarom geen toestel ontwikkelen dat constant en luid “foute” meningen/woorden… uitkraamt en dit vlakbij genoemde uitvinding plaatsen, zodat deze na korte tijd crasht.

  5. “Zwarte Piet is de knecht van Sinterklaas” is niet politiek correct. “Blanke hetero mannen zijn klimaatontkenners” is dan weer wel politiek correct. Of anders gezegd wat ze in Dubai vinden en dus ook voor vivaldi, Somers en Q hun normen zal dat geklasseerd worden onder al dan niet dat niet politiek correct, wat niet zo is wordt haatspeech en wordt vervolgd. Alles wat dus door een niet blanke hetero man of vrouw gezegd wordt is wel politiek correct en valt onder desnoods onder “cultuur”.

Plaats een reactie

Delen