Sander Loones (N-VA): “De begroting van Alexander De Croo is een totale ramp”

De begroting van De Croo is een totale ramp, vindt N-VA-Kamerlid Sander Loones. Eigen redactie

Uncategorized

Vandendriessche (VB): “Gascentrales maken ons afhankelijk van willekeur Loekasjenko”

Simon Segers

Europees Parlementslid Tom Vandendriessche (VB) vindt dat de huidige verhoudingen tussen Wit-Rusland en de Europese Unie een belangrijk argument vormen tegen de bouw van nieuwe gascentrales die de Belgische kernuitstap moeten mogelijk maken.

De migratiecrisis op de Wit-Russische-Poolse grens is het gevolg van een beslissing van de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko. Hij stuurde duizenden migranten naar de grens als reactie op sancties die de EU eind vorig jaar tegen hem uitvaardigde. Loekasjenko dreigt nu ook om de energiebevoorrading van West-Europa in het gedrang te brengen door de gaskraan te sluiten. Volgens Vlaams Belang leidden deze geopolitieke onzekerheden al tot de huidige hoge gasprijzen.

Wereldvreemd beleid

Europees Parlementslid Tom Vandendriessche klaagt deze situatie aan: “Het is onaanvaardbaar dat een tiran uit Wit-Rusland ons hiermee kan gijzelen.” Vandendriessche ziet hier ook een argument om zich te verzetten tegen nieuwe gascentrales. “Het is even onaanvaardbaar om in deze context nog bijkomende gascentrales te willen bouwen, waarmee ons land volledig uitgeleverd is aan de willekeur van figuren als Loekasjenko. Het beleid van de Groenen is wereldvreemd. De kernuitstap is ook keer op keer niet meer dan pasmunt om de Groenen in een federale regeringscoalitie te krijgen. Die pasmunt komt ons nu duur te staan” , aldus het Europees Parlementslid. Vlaams Belang gelooft dat alleen kernenergie de weg vooruit is om energie-autonomie te garanderen in de komende decennia.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

1 gedachte over “Vandendriessche (VB): “Gascentrales maken ons afhankelijk van willekeur Loekasjenko””

  1. Ja Tom, we zullen ofwel afhankelijk worden van Oost-Europa ofwel elektriciteit van kernenergie invoeren uit Frankrijk. Met dank aan de groenen die ons terug naar vorige eeuw katapulteren.
    Aan al die deugers is enige logica niet besteed !

Plaats een reactie

Delen