Een patrouilleboot van Border Force - Afbeelding: Shutterstock

Een patrouilleboot van Border Force - Afbeelding: Shutterstock

Uncategorized

Tory-parlementsleden willen migranten naar Falklandeilanden brengen

Niels Geerinck

De migratiecrisis richting het Verenigd Koninkrijk blijft aanslepen. De Conservatives krijgen het hard te verduren, omwille van het uitblijven van een daadkrachtige aanpak ervan. Uit hun eigen rangen klinkt zelfs de oproep om migranten over te brengen naar de Falklandeilanden in afwachting van hun aanvraag.

De partij van de Britse premier Boris Johnson zit met de handen in het haar. Zijn minister van Binnenlandse Zaken Priti Patel krijgt haar beleid maar niet op orde. Zowel Johnson als Patel krijgen het verwijt de post-Brexit overeenkomsten inzake migratie niet te willen na te leven.

Als mogelijke oplossing voor het probleem, voorzag men het terugslepen van boten naar Frankrijk. Maar hierin werkt de organisatie die verantwoordelijk is voor het patrouilleren van de Britse waters, Border Force niet mee. Vanuit de rangen van de Conservatives klinken nu heel wat andere ideeën.

Red wall districten

Ook Labour uit stevige kritiek op het falend beleid van Patel. Zeker in de zogenaamde ‘red wall en Kent-kiesdistricten’, waar historisch gezien Labour altijd heel sterk stond. Daar eisen de Tory-parlementsleden verregaande maatregelen om de illegale migratie te beteugelen, zo vertellen ze in The Guardian. Ze willen allemaal een harder beleid dat mensen afschrikt om nog naar het Verenigd Koninkrijk te komen.

Offshore verwerking

Volgens Lee Anderson, parlementslid voor Ashfield, moet er werk worden gemaakt van een efficiënte offshore verwerking. Zij die asiel aanvragen worden dan naar het buitenland overgebracht terwijl ze de verwerking van hun aanvraag afwachten. Anderson wil hiervoor de Falklandeilanden gebruiken. “Ik zou voorstander zijn van de Falklandeilanden. De enige manier waarop we deze mensen zullen afschrikken, is door ze de boodschap te geven dat als je hier komt, je 8.000 mijl verderop wordt gestuurd”, zo zegt hij.

En zo voegt een ander parlementslid toe; “We hadden een Brexit-verkiezing waarbij een van de belangrijkste kwesties was om controle over onze grenzen te krijgen. Dit is van grote zorg voor mijn kiesdistrict en veel van onze kiezers in het Verenigd Koninkrijk”

Volgens Craig Mackinlay moet Patel voet bij stuk houden en alsnog de boten met migranten terugsturen richting Frankrijk. “Op termijn moeten we ook meer betrokken worden bij het patrouilleren langs de Franse kust. Als geavanceerde economieën niet met succes 100 mijl kunnen patrouilleren, met behulp van de technologie die we nu hebben, zegt het niet veel en ik geloof het eerlijk gezegd niet”, zo fulmineert hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

4 gedachten over “Tory-parlementsleden willen migranten naar Falklandeilanden brengen”

Plaats een reactie

Delen