Alec Baldwin en Donald Trump. Foto's Photo News en Shutterstock

Alec Baldwin en Donald Trump. Foto's Photo News en Shutterstock

Uncategorized

Trump over schietincident Alec Baldwin: “Hij is gestoord”

Simon Segers

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump heeft zich in een podcast uitgesproken over het schietincident waarbij acteur Alec Baldwin per ongeluk een cameravrouw dood schoot. “Wie richt nu een wapen op een cameravrouw en haalt dan de trekker over?”

Trump was te gast bij de podcast van de conservatieve presentator Chris Stigall en reageerde hier voor het eerst op het incident. Zijn zoon, Donald Trump jr., lokte eerder al veel reactie uit door een T-shirt te dragen met de boodschap “vuurwapens doden geen mensen, Alec Baldwin doodt mensen”. De voormalige president verklaarde dat hij de acteur al jaren volgt, maar dat er duidelijk iets mis is met hem. “Hij gaat op de vuist met journalisten, dat doe je toch niet. Hij is een opvliegende man, hij is gestoord.”

Wapen zelf geladen?

Dergelijke incidenten lijken Trump ook niet mogelijk wanneer er verantwoord met wapens wordt omgegaan. Hij begrijpt niet waarom het wapen zelfs op iemand gericht moet worden die niet in de film meespeelt. “Wie richt nu een wapen op een cameravrouw en haalt dan de trekker over?” Zelfs indien het de verantwoordelijke voor de rekwisieten een fout maakte, zou het incident volgens de voormalige president niet kunnen gebeurd zijn. “Misschien heeft hij het wapen wel zelf geladen?”

Eind oktober schoot Baldwin op de set van de westernfilm ‘Rust’ een cameravrouw doodt met een rekwisiet. Het vuurwapen dat de acteur kreeg aangereikt zou geen echte kogels mogen bevat hebben. Het gerecht verhoorde hem, maar besloot om hem niet te vervolgen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

2 gedachten over “Trump over schietincident Alec Baldwin: “Hij is gestoord””

Plaats een reactie

Delen