Foto Twitter

Foto Twitter

Uncategorized

Turkije laat geen migranten uit Irak, Syrië en Jemen meer vertrekken

Belga Press Agency

Onder druk van de Europese Unie heeft Turkije besloten om vanuit Turkse luchthavens geen onderdanen uit Irak, Syrië en Jemen meer te laten vertrekken naar Wit-Rusland.

“Als gevolg van de problemen met betrekking tot de illegale grensoverschrijdingen tussen de Europese Unie en Wit-Rusland zullen Iraakse, Syrische en Jemenitische burgers die naar Wit-Rusland wensen te reizen op Turkse luchthavens tot nader order geen tickets meer kunnen kopen en niet langer aan boord kunnen gaan”, zo meldden de Turkse luchtvaartautoriteiten vrijdag op Twitter.   

(Lees verder onder de tweet)

Ook de Wit-Russische luchtvaartmaatschappij Belavia bevestigde vrijdagochtend al dat de Turkse autoriteiten het bedrijf formeel hebben meegedeeld dat de maatschappij vanuit Turkije geen burgers uit deze drie landen meer aan boord mag toelaten.  Turkije en de nationale luchtvaartmaatschappij Turkish Airlines werden er de voorbije dagen van beschuldigd mee te werken aan het vervoer van migranten naar Wit-Rusland. Turkish Airlines heeft de aantijgingen ontkend. 

De EU heeft gedreigd met sancties tegen luchtvaartmaatschappijen die migranten naar Wit-Rusland brengen. Daar stookt president Aleksandr Loekasjenko de migranten aan om illegaal de oversteek naar de EU te wagen, maar Polen belet hen dat. Daardoor zitten duizenden migranten in penibele omstandigheden geblokkeerd in het grensgebied.

Meer weten? Lees dan ook:

https://redactie.palnws.be/2021/11/eerste-migranten-bereiken-nederland-vanuit-wit-rusland/
https://redactie.palnws.be/2021/11/vlaams-belang-wil-grensmuren-optrekken-en-het-leger-sturen-naar-polen/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

Plaats een reactie

Delen